Meglepetés Fehérváron

2021.11.04. 21:08 |

A Titánok együttese legyőzte az FTC-Telekomot.

Titánok - FTC-Telekom 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Kiegyenlített játékot hozott a meccs eleje, a fehévári fiatalok bátran játszottak. A 14. percben ez gólt is eredményezett: Fekete Alex szerzett korongot, majd megkerülte a kaput, passzát pedig Szkakodub vágta be a felső sarokba. Az FTC igyekezett feljebb kapcsolni, de Szeles mindent védett.

A folytatásban még nagyobb össztűz alá vette a Titánok kapuját a fővárosi együttes, de a kapus rendre odaért, a kipattanókat, ismétléseket is hatástalanította. A fehérvári kontráknál a vendégeknek is figyelniük kellett. Az utolsó harmadban a Fradi kétszer is fórban támadhatott, a végén a kapust is lehozta, ám így sem tudott egyenlíteni a szívósan és sokszor önfeláldozóan védekező Titánok ellen.

Az FTC maradt a harmadik, a fehérvári együttes pedig pontszámban utolérte a DVTK-t.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Egyértelműen ez volt a legjobb 60 percünk a szezonban. Az első és legfontosabb dolog az volt, hogy megmutattuk, helyünk van ezen a szinten, és tudunk így játszani egy kemény ellenfél ellen. Két lehangoló vereség után érkeztünk erre a találkozóra, hiszen a Ferencváros és az Újpest is nagy verést mért ránk. Volt is egy csapatmegbeszélésünk, ahol arra kerestük a választ: hogyan tovább? Mit
kell csinálnunk, hogy fejlődni tudjunk? A srácok ragyogóan reagáltak a dologra. Az egész a vasak közötti tökéletességgel kezdődött, Szeles lenyűgöző volt. Az új fiatalok, nagyrésze U18-as, kiválóan teljesítették a dolgukat. Nulla gólt kapni a Fraditól kemény feladat bármelyik csapat számára ebben a ligában.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Jól látszott a mai meccsen is, hogy mennyire fontos, ki mennyire fókuszál egy mérkőzésre, mennyire van ott fejben és az is látszik, hogy nem lehet ki- és bekapcsolni a pályán. Nem álltunk készen az összecsapásra, az első harmadunk az elképesztő volt. Utána elkezdtünk dolgozni, de nem volt elég a végére. Tudtuk nagyon jól, hogy a Titánok 60 percig melózni fog, de sajnos nem tudtunk elég nagyot váltani meccs közben. Végig keményebben játszottak, mint mi, meg is érdemlik a győzelmet. A végén is a hat az öt elleni szituációban vagy háromszor blokkoltak, ami jól jellemzi a hozzáállásukat. Megérdemelték a pontokat, keményebben dolgoztak és sokkal koncentráltabbak voltak.”