Maratoni büntetőpárbaj után vitt el két pontot a FEHA Miskolcról

2023.11.19. 20:31 |

A szoros összecsapás a szétlövés 10. körében dőlt el Strazdins rávezetésével.

A miskolciaknál Voris kisebb sérülés miatt pihent, a kapuban így az éppen a héten emlegetett Gratzl kezdhetett, backupja az akadémia U18-as csapatának kapusa, Dezső Zsombor volt. Mellettük több fiatal is az első sorokban kapott lehetőséget, hátrébb pedig ott volt Trozsák és Őri is. A FEHA kapujában Márkus állt, mezőnyben ott volt az egy nappal korábban még ICEHL-meccset vívó Ambrus Csongor, a székesfehérváriak 18 mezőnyjátékossal érkeztek Miskolcra.

Az ismerkedést kihagyták a felek, elvégre csak ebben a szezonban összecsaptak már kétszer (legutóbb október végén, ugyanitt), öt perc után gyors gólváltás következett. Előbb a hazaiak használtak ki egy emberelőnyt magabiztosan: Bean és Esteves passzolgatott a kéknél, utóbbi aztán letette az alapra Berdnyikovnak, ő egyből be középre Löveinek, a válogatott csatár jó kapással fejezte be a figurát (1-0). Hamar, két és fél perccel később jött a válasz, az alap mögött Németh Zalán hámozta ki a pakkot remek cselekkel, visszatette középre, végül az érkező Kaszinszkijnek lett jó, aki lendületből nagy gólt ragasztott Gratzl kapujába (1-1). A vezetés visszaszerzéséhez a DVTK járt közelebb, leginkább fél perccel a szünet előtt Kulesov révén, ziccere végül a jobb oldali kapuvas mellett halt el.

A középső harmad első fele a két együttes legutóbbi csörtéjén is tapasztalt hullámzó játékot hozta, a meccs derekán már megérdemelt fehérvári fordítással. Farkas és Balasits szépen végigvitt kontrájánál még nagyot spárgázott Gratzl, a 30. percben viszont egy vendégelőnyben Racsinszkij lekészítését Csollák védhetetlenül bombázta be a jobb bulikör széléről (1-2). Olajozottabb, szervezettebb csapat képét mutatta ebben a periódusban a FEHA, a végén még egy kihagyott fórral, Bogdanovék játékstílusával idén nem először gyűlt meg a borsodiak baja.

Megnyomta a záró harmad elejét az egyenlítésért küzdő DVTK, de nem jutott igazán komoly gólhelyzetig, majd egy vendég kispad előtti tömegjelenet után emberhátrányba került, a kakaskodók közül csak Hillre fújtak rá egy plusz két perces sportszerűtlent. A kiegészülés után, a játékrész feléhez közeledve Szirányi veszélyeztetett, saját kipattanóját tette rá, Márkus védése nyomán kerülte el a kaput nem sokkal. Az utolsó tíz percben igyekeztek fokozni a nyomást a Jegesmedvék, ez hat és féllel a vége előtt emberelőnyt kamatozott, de öt a négy ellen és létszámhátrányban is fegyelmezetten állta a sarat a vendégcsapat. Márkus sem unatkozott, kétszer is Barrow helyzeténél fogott nagyot, aztán viszont a hajrá mégis meghozta a miskolci egyenlítést: már az 57. percben jártunk, amikor Skrabov engedte el lágyan hátulról, okos lövése végül a hosszúban kötött ki, igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a rendes játékidő (2-2).

A túlórában mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győzelemre. A meccs egyik legjobbja, Csollák Dobos pazar passzával léphetett ki ziccerben, el is húzta Gratzl mellett, de már nem tudta az üres kapura tenni; majd gyakorlatilag a fordulásból 3 az 1-ben szaladtak el a Jegesmedvék, Lövei első gólhelyzetét Márkus, ismétlését a vas hárította. A rávezetések során Barrow és Dobos, majd Csollák is betalált, Lövei az ötödik párban harcolta ki a folytatást, Csollák második nekifutásra a vasat csengette meg, a szétlövés végül a 10. körben Strazdins sikeres büntetőjével dőlt el. A FEHA19 így a szezonban másodszor győzte le a DVTK-t, ezzel megelőzte a megyei rivális DAB-ot, s legközelebb a Csíkszeredát fogadja jövő pénteken, míg az ötödik helyen maradó Miskolc csütörtök este a Brassót látja vendégül.

Steve Kasper vezetőedző, DVTK Jegesmedvék:

"Nyilván minden vereség csalódást keltő. Talán úgy hangzik, mint egy beragadt lemez, de ez egy tanulási folyamat számunkra. Fiatal játékosok szerepelnek nálunk. A kapusunk először kapott ekkora szerepet ezen a szinten. Csak ma derült ki, hogy ma ő fog védeni és nagyszerű munkát végzett, ami önbizalomnövelő lehet számára és a csapatnak. Sok jó dolgot csináltunk a jégen, de jelenleg nehézségeink vannak a gólszerzéssel. De azt elárulhatom, hogy ezen sokat dolgozunk az edzéseken és hiszek benne, hogy ennek meglesz az eredménye."

Anatoli Bogdanov vezetőedző, FEHA19:

"Úgy jöttünk ide, hogy csak öt hátvédünk volt játékra alkalmas állapotban. Számunkra minden pont, amit Miskolcról el tudunk hozni, felér egy győzelemmel. Megvolt a lehetőségünk mind a háromra. Nagyon fegyelmezettek voltunk, ami tetszett nekem. A mezen lévő címerért játszottunk. Minden energiánkat felhasználtuk. Közel voltunk a három ponthoz, de nem igazán várhatok el többet a játékosoktól. Egymásért, ezért a csapatért és ezért a klubért játszottak, amiért elnyerték a jutalmat. Ez számunkra nagy siker. Nagyon szoros a liga, ezért minden idegenbeli pont sokat jelent, tehát nagyon elégedettek vagyunk a megszerzett pontokkal."