Már a második a DEAC

2019.11.29. 22:11 |
Novotny ismét remekelt, a debreceniek a Brassót is legyőzték. A DAB megverte az Újpestet, a Titánok pedig meglepték a Gyergyót az Erste Ligában.

DEAC–Corona Brasov 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)

A debreceniek három nap alatt másodszor nyertek hat gólt szerezve ez közvetlen rivális ellen. A Brassó csak loholt az ellenfele után, de nem tudta utolérni.

A DEAC Novotny duplájával lépett meg, ám Zsók gyorsan szépített. A második játékrész elején a hazaiak kihasználtak egy kettős fórt, Kulesov talált be, majd Berta is eredményes volt. A brassói válaszra sem kellett sokat várni, Bíró Gergő faragott a hátrányon. A harmad vége is hozott még izgalmakat: Essery meglőtte a maga gólját, majd Molnár Zsombor tartotta életben a Corona reményeit.

Az utolsó harmad sok kiállítást hozott, és a vendégek voltak többször hátrányban. Ennek ellenére rengetegszer tesztelték Hetényit, aki állta a sarat. Már négy perccel a vége előtt levitték a kapust a brassóiak, ám Novoty megszerezte saját harmadik gólját, lezárva ezzel a meccset.

A DEAC a sikerrel megelőzte ellenfelét, és már a második.

Nyilatkozat

Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

A Fehérvár alaposan visszavágott a négy nappal ezelőtti hazai vereségért a Gyergyónak. Pedig a hazaiak kétszer is vezettek, mindkét Rupert fivér betalált, de az utolsó harmadban a Titánok fordítottak. A győztes találatot Zion bő másfél perccel a vége előtt szerezte – neki ez volt a második a meccsen. A végén a Gyergyó hat a négy ellen támadhatott, de Gyenes eszén már nem tudtak túljárni – a kapus összesen 43 lövést védett.

Nyilatkozat

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

A tartalékos újpestiek nem adták olcsón a bőrüket a DAB ellen. A vendégek szereztek vezetést 27 másodperc után Dansereau találatával, de Vincze gyorsan egyenlített. Az Acélbikák aztán az első emberfórjukat kihasználva a 14. percben ismét előnybe kerültek Turcotte révén.

A második harmad a DAB-ról szólt, Pinczés, majd Mazurek is betalált, az UTE pedig két fórral sem tudott élni. Az utolsó felvonásban mégis szorossá tudta tenni a meccset a lilamezes csapat, amely Godó és Nemes góljával felzárkózott. Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért is az Újpest, de Hughson állta a rohamokat, az utolsó percben pedig Dansereau üreskapus gólja mindent eldöntött.

Az újvárosi csapat megelőzte az FTC-t a tabellán, az UTE-t pedig utolérte a Fehérvár.