Már a Csíkszereda sem veretlen

2019.10.06. 22:28 |

A DEAC lenullázta a Sportklubot. Az FTC kilencet vágott a Hokiklubnak, a Titánok pedig hosszabbítás után verték a Vasast.

Sport Club Csíkszereda-DEAC 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

Ellentétes előjellel várták a meccset a csapatok, hiszen a Csíkszereda idén még nem kapott ki, a DEAC viszont legutóbbi négy találkozóján nem tudott nyerni, ráadásul hétfőn a Sportklubtól kapott ki 6-3-ra.

A hazaiak kezdtek aktívabban, de Hetényi nagyok védett. A debreceni kontrák veszélyesek voltak, egy ilyen alkalmával Sági állt közel a gólszerzéshez.  A második felvonás is hasonló játékot hozott. A Sportklub igyekezett alkotni, de sokszor túlzottan körülményes volt és lassabb, mint két nappal korábban a Dunaújváros ellen. A harmad második felétől viszont sikerült valahonnan ritmust váltani és beszorult a DEAC, de gól nem született.

Az 41. percben viszont jött a hidegzuhany a hazaiaknak: a DEAC két gólt is szerzett, előbb Izacky, majd Berta révén. Jason Morgan hiába kért időt, együttese nem találta a ritmust, míg a DEAC remekül tördelte a játékot. A 46. percben bebiztosították a győzelmet is Salló Barna találatával. A hajrára már csak kiállítások jutottak, gólok nem.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „A pénteki érzelmileg telitett mérkőzés után, amikor telt ház és pazar hangulat volt, ma egy olyan csapattal találkoztunk, ahol a legjobb magyar kapussal találtuk magunkat szembe. És őt nagyon nehéz úgy legyőzni, ha nem csinálsz forgalmat a kapuja előtt és a lövések mindegyikét látja. Nagyobb határozottság és éhesség kellett volna a részünkről. Két harmad után 0–0 volt az állás, majd másodpercek alatt a két első sorunk kapott egy-egy gólt. Nem a legjobbunkat nyújtottuk a mai napon.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Két hiányzó játékosunk ellenére jó volt a hangulat a csapaton belül. Nagyon fontos volt, hogy győzzünk a magabiztosság, a belső hangulat érdekében. Nagyon jól játszottunk a védelemben, míg a kapuban Zoli remekelt. Végig 50-50 százalékos meccs volt, mi lőttük az első gólt és ez nagyon fontos volt. És végül nagyon szépen hoztuk le a meccset.”

FTC-Telekom–Hokiklub Budapest 9-1 (3-0, 4-1, 2-0)

A címvédő nem sok kérdést hagyott az első harmad után: négy és fél perc alatt három góllal elhúzott a Hokiklub ellen. A vendégeknek emberelőnyben sem ment ekkor.

Az újabb ferencvárosi gólra a 32. percig kellett várni, majd ezt a HKB szépítése követte, de a Fradi a folytatást is megnyomta, és két és fél perc alatt három góllal növelte a különbséget.

Az utolsó felvonás elejére és végére is maradt egy-egy ferencvárosi találat, így az FTC kilencig jutott és élre állt. Kulmala mesterhármasa mellett még egy asszisztot osztott ki, Nagy Gergő 1+2-vel, Fitzgerald két góllal, Pavuk és Karmeniemi pedig két assziszttal zárt.

Nyilatkozat

Schiller-Vasas–Fehérvári Titánok 3-4 (0-1, 2-2, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, egy védelmi hibát kihasználva mégis a Titánok kerültek előnybe Madácsi góljával. Ezt növelték a második elején kettős fórból Campbell révén, majd a 32. percben Mangone nagy gólja után már három volt közte.

A Vasas azonban nem adta fel, 17 másodperc múlva jött a szépítés Tornyai találatával, és Rafaj is betalált emberelőnyből, minimálisra csökkentve a különbséget. Az egyenlítésre sem kellett sokat várni, a 42. percben Fliszár volt eredményes bekotorva egy kipattanót.

A folytatásban a Fehérvár járt közelebb a győzelemhez, de Sági nagyszerűen védett. A ráadást már emberhátrányban kezdte a Vasas, majd Fliszár is leült, az 5 a 3 elleni helyzetet pedig a vendégek már kihasználták, és Mihály Ákos találatának köszönhetően begyűjtötték a plusz pontot.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Schiller-Vasas: „Nagyon élvezetes meccset játszottunk, nem véletlenül osztoztunk a pontokon, viszont azt meg kell tanulnunk, hogy nem 0-3-nál kell elkezdenünk úgy hajtani, ahogy ott elkezdtünk, amiből sikerült felállnunk. Fegyelmezettnek kell lennünk, és itt nem csak a kiállításokra gondolok, hanem a taktikai fegyelemre is. Ha ezt be tudjuk tartani – lehet, hogy nem 60 percig, mert azért hibázni hibázik mindenki – legalább a meccs 90 százalékában, és minimalizáljuk a kiállításainkat, akkor lehet esélyünk három pontot hozni akár a Volántól. Ma úgy érzem, hogy az alapján, amit elmondtam, nem érdemeltünk három pontot, a kettő meglehetett volna, ha a végén nincs a kiállításcunami. Azt nem tudtuk kivédekezni, így úgy érzem, megérdemelten vitt el két pontot a Volán.”

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Egy kicsit sajnálom, hogy a háromgólos előnyt a meccs végére kiadtuk, és nem vittünk el innen három pontot. De teljesen fel voltunk arra készülve, hogy a Vasas nem fogja hagyni magát, függetlenül attól, hogy akár meccs közben is mekkora a különbség. Visszajöttek, gratulálok nekik is, mert szép teljesítményt nyújtottak. A hosszabbításban az emberelőnynek is köszönhetően eldöntöttük a meccset, de nem kellett volna idáig eljutnunk. Örülünk ettől függetlenül az extra két pontnak, készülünk a következő feladatokra.”