Már a Brassó vezet, szépített a Fradi

2021.03.23. 22:19 |

Ráadás és egyetlen gól döntött Brassóban, a DEAC először van hátrányban a párharcban. A másik elődöntőben az FTC-Telekom megmentette az esélyét, a Tüskecsarnokban nyert a Csíkszereda ellen, így Erdélyben folytatódik a csata.

Corona Brasov Wolves-DEAC 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Tőke kezdett a brassói kapuban, míg a DEAC első sorában Pesztunov játszott a sérült Novotny helyett. Óvatos játékkal indult a meccs, a vasárnapi rohanás után kevesebb volt a helyzet. Az első harmadban egy-egy fór maradt ki mindkét oldalon. A legnagyobb lehetőség Fowlie előtt adódott, de Hetényi jól védett.

És a második felvonás is a kapusokról szólt. Ebben az időszakban a DEAC próbálkozott többször. A vendégek elveszítették Bogesicet sérülés miatt. A harmad végén a Corona fórban rohamozhatott, de ezúttal sem született meg a vezető találat.

Az utolsó harmad sem hozott változást, jól védtek a kapusok, bár valamivel kevesebb volt a helyzet. A végén Valchar dönthetett volna, ám nem tudta bevenni Hetényi kapusát.

A ráadás bő négy percig tartott, Boriszenko szép akció végén fonákkal talált be. A Brassó így 0-2-ról nyert sorozatban három meccset, és egy lépésre van a finálétól.

A párharc csütörtökön Debrecenben folytatódik.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „A mostani meccs kicsit különbözött a két magyarországitól. Elismerés illeti a srácokat, bár nem sikerült olyan egyszerűen játszanunk, ahogy akartunk, de ilyen egy igazi rájátszásmeccs. Hiba nélkül teljesítettünk. A DEAC-nak is jó meccse volt, mindkét kapus remekelt, egy lövés döntött, és mi győztünk, és még egyet kell nyernünk.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Igazi playoffmérkőzés volt, nagyon kemény csata. A Brassó jó csapat, betalált a ráadásban, noha mi kontrolláltuk a játékot a hosszabbítás elején.” 

FTC-Telekom–Sport Club Csíkszereda 3-1 (0-0, 0-1, 3-0) 

A Fradinál Kulmala újra jégen volt, de Hodgman nem szerepelt. A Csíkszeredában a légiósok maradtak, a sérült Fodor Csanád és Részegh Zsolt nem játszott. 

Az életben maradásért játszó FTC volt az aktívabb az első harmadban, de helyzetei nem mentek be. Hajós szólója volt a legveszélyesebb. A feszültség már ekkor érezhető volt, sok volt a kiállítás, de ezekből egyik csapat sem tudott előnyt kovácsolni.

Vendég kapuvas vezette fel a második harmadot, aztán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de Szamankov és Arany is jól teljesített, és a védelmek is fegyelmezetten melóztak a büntetések alatt. A Fradi kapusa az utolsó percben viszont nem tudott védeni, Taratuhin lépett ki a védők között, majd lőtt a kapuba.

Az utolsó játékrészből 20 másodperc telt el, amikor az FTC egyenlített: Kóger passzát Somogyi lőtte be szép mozdulattal, kapásból. Még jobban pörögtek a csapatok, de az újabb gólt is a hazaiak szerezték: Szamankov védése után a kipattanót Tóth Gergely tette vissza, a kapu előtt pedig Hegyi érkezett. A Csíkszereda hajrázott az egyenlítésért, emberelőnyben kapuvasig is eljutott Papp révén, ás kapuslehozatallal is próbálkozott, ám ebből is a Ferencváros jött ki jobban: Tóth Adrián talált be.

A párharc csütörtökön folytatódik, 3-2-re vezet a Sportklub.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Nem hiszem, hogy a harmadik harmadban dőlt el a mérkőzés, hatvan percen át nagyon keményen dolgoztunk. Előtte is megvoltak a helyzeteink, hála az égnek a harmadik harmadra a gólok is megjöttek, de a hatvan percen át bemutatott rendkívül kemény meló miatt érdemeltük ki a győzelmet. Természetesen arról nem fogok a nyilvánosság előtt részletesen beszélni, hogy mit változtattunk meg a siker érdekében, de azért aki figyelemmel kíséri a teljesítményünket az elmúlt három szezonban, az láthatja, hogy amikor egy meccs igazán fontos, olyankor nagyon jó játékkal tudunk előrukkolni. Ez ma is így volt, tudtuk, hogy muszáj nyernünk, és végre is hajtottuk a feladatot. Örülök, hogy utazhatunk vissza Csíkszeredába.”