Magosi Bálint két meccset kihagy

2018.03.24. 18:25 |
A fegyelmi bizottság eltiltással sújtotta a DVTK Jegesmedvék játékosát.

Az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága a Fegyelmi Bizottság elnökének jelzése alapján megvizsgálta a MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék mérkőzés 55. percében történt esetet, amelynek során a miskolciak játékosa, Magosi Bálint ütközött ellenfelével. A DVTK Jegesmedvék játékosa ellenfelét egy ütközés során a fején találta el.

Az IIHF 124. szabálya a fejre, nyakra irányuló támadásról kimondja, hogy az a játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja, büntetésben részesül. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, végleges kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság azt állapította meg, hogy a DVTK Jegesmedvék játékosa a mérkőzés 55. percében a korongot már nem birtokló ellenfelét leütközte. Magosi Bálint ellenfelét közvetlenül fej-nyak magasságban találta el. Az ütközés nem a korong megszerzésére, vagy az ellenfelének attól való elválasztására irányult. A MAC Budapest játékosa megsérült, az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint agyrázkódást szenvedett.

A Fegyelmi Bizottság Magosi Bálintot két Erste Liga-mérkőzésről eltiltja.