Magabiztos hazai győzelem született Miskolcon

2022.09.18. 20:02 |

A FEHA19 kikapott a DVTK Jegesmedvéktől a szezonbeli első mérkőzésén.

A hazaiaknál az Újpesten szépen bemutatkozó lett Voris, a vendégeknél Tóth állt a kapuban a FEHA idénybeli első bajnokiján. Utóbbinak volt sokkal több dolga a meccs elején, nem is tudta sokáig tartani a döntetlent a FEHA: a DVTK az 5. és a 6. percben is betalált. Előbb a palánk mellett Pecsét ügyeskedte ki a korongot két fehérvári közül, s tette középre a kapussal szemben bántóan üresen felejtett Vas Jánosnak, aki többméteres körzetben senkitől sem zavartatva lőhette ki kényelmes edzésgyakorlat módjára a lepkés oldalt – oldott már meg ennél nehezebb feladatokat is pályafutása során. Másfél perc sem telt el, a DEAC-tól megszerzett Kulesov is meglőtte első miskolci gólját Lövei keresztpassza után. A 14. minutumban emberelőnyben szépített a FEHA, Mingazov foghatatlan bombát küldött a jobb felsőbe. A hazaiak azonban mindössze 44 másodperccel később ismét lehűtötték a fehérvári kedélyeket: újabb határozatlan vendégvédekezés után a Megyeri úton is betaláló Razumnyak vágta fel a léc alá.

A fordulás után fórban folytatódott a miskolci gólgyártás, Kiss Roland távoli lövéséből semmit sem láthatott a többszörös takarásban lévő Tóth, a pakk akadálytalanul kötött ki a rövid vas mellett. Még a mérkőzés felénél sem jártunk, amikor már 5-1-re vezetett a DVTK egy ritkán látható öngóllal: az alapvonalnál kétségbeesetten menteni igyekvő Reiter ütőjéről vánszorgott be valahogy a korong a mamut alatt/mellett.

A záró harmadban már csak egy találat született, ám ezt is a hazaiak jegyezték. A 46. percben egy újabb Lövei, Kulesov összjáték hozta meg gyümölcsét, előző koprodukciójukhoz képest annyi különbséggel, hogy ezúttal a másik oldalról érkezett a passz. A DVTK így mindhárom harmadot megnyerve aratott sima győzelmet a székesfehérvári fiatalok ellen, akiknek a vasárnap esti meccs alapján még fel kell venniük a bajnoki ritmust.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ellenfél a Fehérvár, láttuk róluk felkészülési mérkőzéseket, illetve a tavalyi tapasztalatok is azt mutatták, komoly fiatal ellenfélről van szó, az erejük abban rejlik, hogy nagyon nagy energiaszintjük van. Gyorsak, agilisak, ügyesek, jól kezelik a korongot. Azt mondanám, hogy ez a 6-1-es végeredmény túlzó, a két meccsen szerzett 10 gólunk viszont remek, ennek nagyon örülök; annak külön, hogy ezt 8 különböző játékos szerezte. Most jön egy kis pihenő, visszanézzük ezeket a meccseket és készülünk tovább a szezonra.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: Tetszett az az energiaszint, amivel beleálltunk a
meccsbe. Igaz, két gólt kaptunk, de egy emberelőnyből visszajöttünk. Ezt követően jött egy hiba, ami miatt 3-1 lett az állás, de tovább harcoltunk, meccsben maradtunk, és volt néhány gólszerzési lehetőségünk, amivel fordíthattunk volna a meccsen. A második harmadban az emberhátrányok megölték az energiánkat. A harmadik harmadban a célunk az volt, hogy továbbra is küzdjünk, és megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Ez egy tanulási folyamat, vannak srácok, akiknek ez az első meccsük ezen a szinten. Sok mindenen kell dolgoznunk, és bár elkövettünk néhány hibát, elégedett vagyok azzal az energiával, amit a csapat hozott.