Könnyedén verte a BJA a DVTK-t

2023.01.24. 22:31 |

A budapestieknek Djumic, Galoha és Culigin alapozta meg a győzelmet.

Mindkét csapat pozitív előjelekkel, a dobogóról várta a Vasas Jégcentrumban rendezett találkozót. A Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club a Gyergyó elleni győztes rangadóból, a DVTK Jegesmedvék pedig a Brassóval szembeni fontos sikerből érkezett.

Jól kezdett a BJA, a 2. percben Tóth Gergely révén még kapuvasig jutott, de a 4. percben már megszületett a vezető gól: a DVTK védőinek asszisztálásával Culigin találta meg a kapu előtt Djumicot, aki Voris lábai között talált be (1-0).  A 6. percben Szirányi ült le a büntetőpadra, első előnyét ki is használta a hazai csapat: Galoha keresztpasszából Culigin lőtt, amit még fogott Voris, de a lecsorgót Tóth Gergely könnyedén kapuba juttatta (2-0). A 10. percben a miskolciak is lehetőséget kaptak az öt a négy elleni játékra, Djumic kiállítása után. Fél perccel később jött a szépítés: Wehrs távoli lövésébe Blasko kapott bele jól (2-1). Később csökkent a játék színvonala, de az utolsó másodpercekben még Páterka a kapuvasat talált telibe.

A második harmad elején pedig a BJA lőtt vasat, Szabó járt közel a gólhoz, aztán Gőz kiállítását nem tudta kihasználni a DVTK. A 27. percben újra kettővel húzott el a budapesti csapat: Culigin távolról lőtt, korongja kalandos úton jutott hálóba (3-1). A 30. percben már a BJA negyedik gólját szerezte Galoha: a lett klasszis Djumic lövése után elsőként találta meg az össze-vissza pattogó korongot, és az üres kapuba ütötte (4-1). Később két emberhátrányt is megúsztak a vendégek. Szirányi kisbüntetésénél Voris védett többször nagyot, Bennett két percénél Vorobjev lövése a kapuvason csattant. Az utolsó percben sportszerűtlen magaviselet miatt technikai kisbüntetést kaptak a hazaiak, amit Garát ült le.

Az utolsó játékrész eseménytelenül indult, Galoha és Miskolczi két perce alatt sem forogtak komoly veszélyben a kapuk. Az 55. percben Szirányit büntették, Ritter és Elo pedig sakk-mattig játszott Voris kapuja előtt (5-1). Ünneplés helyett viszont tömegjelenet következett, több játékost is büntetőpadra zavartak a játékvezetők, a gólszerzőt végleg kiállították. Az 57. percben már 6-1 állt az eredményjelzőn: Tóth Richárd indult el egyedül, majd balról leadott lövését Voris bevédte. A találkozó vége újabb tömegverekedésbe torkollott, de az indulatok után sportszerűen kezet fogtak egymással a csapatok.

A BJAHC egy héten belül legyőzte mind a három tabellán körülötte álló riválisát, két pont a hátránya a GYHK mögött, de egy meccsel kevesebbet játszott. Kangyal Balázsék a hétvégén a Magyar Kupában is bizonyíthatnak, a ligában pedig legközelebb a DEAC-ot fogadják. A DVTK Jegesmedvékhez a Fradi látogat a következő körben.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA HC: „Nagyon jónak láttam a mérkőzést. A meccseknek a nagy része nem mindig hoz szép játékot és minden szempontból tökéletes megoldásokat, van, amikor nehezebben kell átdolgozni magad a húsz perceken, de ma mindenből mutattunk valamit, ami egy jó csapatot jellemez. Azt nem nagyon értem, hogy miért okoz ilyen frusztrációt ellenfeleinknél így a mérkőzés vége, olyan szituációból indult az egész, ami kicsit olyan rosszra sikeredett: gól után, síp után már nem nagyon lökdösődik az ember. Nyilván el kell felejteni, tanulni kell belőle, készülni kell a következő feladatokra. Dicséret jár a srácoknak és óriási elismerés, hogy a második helyet már száz százalék sikerült megszereznünk, és a legmagasabban rangsorolt anyaországi csapat lettünk. Tulajdonképpen a Fehérvár után a legfiatalabb csapatunk van, nagyjából fele annyi légióssal játszottunk ma is, mint az ellenfelünk, egy saját nevelésű, nagyon tehetséges kapust tudtunk adni megint a magyar hokinak, úgyhogy összességében az eddig elvégzett munkával abszolút elégedett lehetek. Nyilván ez semmit nem jelent a playoffra, ott ugyanúgy újra kell kezdeni és újra kell írni ezt a történetet."  

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Ennél sokkal több energiát fektettünk ebbe a mérkőzésbe, mint ami az eredményjelzőn látszik, ez eléggé túlzó szerintem. Semmi nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, aztán görcsössé váltunk, túlreagáltunk helyzeteket, és ennek volt a következménye, hogy egyszerűen a túloldalon minden olyan irányba ment, amilyen irányba nekünk nem ment. Nekünk ezeket a helyzeteket és ezeket a folyamatokat meg kell tudnunk állítani, és vissza kell tudnunk jönni, hogy ha jó rájátszáscsapat szeretnénk lenni. Az alattomosságot nem igazán csipázom. Kicsit azért éreztem ezt, és inkább mi voltunk, akik ezt elszenvedtük, de ehhez hozzá kell szokni a playoffban, ez a fajta keménykedés benne van, ezt tudtuk, erre készültünk, csak ezekre az atrocitásokra még nem állunk annyira fejben készen, hogy el tudjuk viselni. Frusztrálttá váltunk, nem a feladatunkra koncentráltunk. Megyünk tovább, nem történt semmi, van még mérkőzésünk az alapszakaszból, és arra szeretném használni, hogy a mai napon tanult dolgokat hogyan fogjuk tudni kamatoztatni, vagy helyrehozni, kijavítani adott esetben a playoffra."