Kilencet vágott a Brassó

2019.10.05. 23:36 |
Nagy verést kapott a Dunaújváro. A Gyergyó hátrányból fordítva nyert a Tüskecsarnokban az Erste Ligában.


Corona Brasov-Dunaújvárosi Acélbikák 9-2 (3-0, 5-1, 1-1)

Egymás után másodszor kapott ki a DAB, és a Csíkszeredával ellentétben a Brassót nem tudta megszorongatni. Páros kiállítással indult a meccs, majd a vendégek hagytak ki egy fórt. A harmad derekától a Brassó átvette az irányítást, és a 14. percben Armstrong emberelőnyből be is talált . A harmad utolsó perce hidegzuhanyt jelentett az Acélbikáknak: Fowlie és Plante is bevette Hugshon kapuját.

A második felvonás sem kezdődött jól a DAB számára, mert a Brassó második emberelőnyét is kíméletlenül kihasználta, ismét csak Armstrong talált be. Két perccel később pedig Rabbit keserítette el a vendégeket, emberhátrányból talált be. A 25. percben jöhetett is a kapuscsere, Hughsont Pinczés váltotta. A fiatal kapus két perc után nyúlhatott először maga mögé: Rabbit a 27. percben felavatta. Újabb páros kiállítás, majd újvárosi emberelőny következett, de ez ismét csak a hazaiaknak kedvezett, Tranca is betalált. 7-0-nál időt kértek a vendégek, és még ebből a fórból Vuorijärvi szépített. Két újvárosi büntetést következett a folytatásban, de a Brassó ezekkel nem élt, ám a 38. percben Plante újból betalált.

A harmadik harmad már kevesebb izgalmat hozott. A 47. percben Fowlie újra gólt szerzett, majd a vendégek az utolsó percben Somogyi révén kozmetikáztak az eredményen.

A Brassó sorozatban ötödször nyert, így már a harmadik, és készülhet a Csíkszereda elleni rangadóra. A DAB pont nélkül utazhat haza, és egy hete lesz a következő meccsig, akkor éppen a Corona lesz az ellenfél.

Nyilatkozat

Ondrej Rusnak, másodedző, Brassó: „Jól kezdtünk, szereztünk három gólt az első harmadban, és utána már könnyű dolgunk volt. Az első sorunk nagyszerűen teljesített, de mindenkinek jó meccse volt.”

Miroslav Ihnacan, vezetőedző, Dunaújváros: „Ma egyszerűen nem jelentünk meg a meccsen, így nincs mit mondanom.”

Hokiklub Budapest-Gyergyói HK 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Az első harmadban a hazaiak próbálkoztak többször, de nem született gól, Kiss és Cooke is jól védett. A 26. percben a Hokiklub megszerezte a vezetést, Izsák nyúlt bele Szécsi löketébe. Az újbudaiaknak lett volna lehetőségük növelni az előnyt, kétszer is fórban játszhattak, ám nem találtak be. A 36. percben a Gyergyó egyenlített, Bobcek lőtt nagy gólt.

A 47. percben Tendler a vezető gólt is beütötte a vendégek részéről. A Hokiklub még egy fórt kapott, majd a hajrában kapuslehozatallal is próbálkozott, de egyenlítenie nem sikerült.

Chrispher Hamell vezetőedző először nyert a ligában, a sikerrel pedig a Gyergyó egészen az ötödik helyre jött fel.