Kiharcolta a hetedik meccset a BJA

2023.03.13. 21:11 |

Az Erste Liga elődöntős párharcának hatodik mérkőzésén a Budapest Jégkorong Akadémia HC két hatalmas egyéni hibát kihasználva verte a Tüskecsarnokban a Fradit. Ezzel folytatódott a sorminta, miszerint eddig csak a vendég csapat tudott mérkőzést nyerni hat találkozó során.

A Káposztásmegyeren aratott ferencvárosi siker után a párharcban maradásért lépett jégre a Budapest Jégkorong Akadémia a Tüskecsarnokban.

Jobban kezdett a hazai csapat, sorban érkeztek a veszélyes lövések. A 3. percben Kulmala csent korongot Djumictól, ám nem tudta kihasználni az esélyt. Elsőként Galoha jutott a kiállítás sorsára testre lökésért, de az első Fradi-előnyből vendég gól született: Molnár Bálint piszkált bele a zöld-fehérek támadásába, majd Ritter szenzációs passzából ziccerben találta magát, amit kíméletlenül kihasznált a 11. percben (0-1). Később mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek Betteridge vagy éppen Galoha révén. A harmad utolsó percében újabb elképesztő hibát büntetett meg a BJA: Seregély hozta rossz passzával kihagyhatatlan helyzetbe Galohát, aki ötödik gólját szerezte a párharcban, a hosszúba tüzelve (0-2). Két komoly Fradi-hiba, két BJA-gól: 2-0-s vendég előny.

A 24. percben Galántai ült le a büntetőpadra. Az emberelőnyben Galoha bombája után Szitának sikerült majdnem kapuba kotorni a korongot. Egyre veszélyesebben játszott a Fradi, de Farkas és Nagy Gergő ziccerét is megfogta Kornakker. A 32. percben Arany korongot veszített ketrece mögött, de Ritter nem tudta kapuba tessékelni a pakkot. Culigin két perce alatt valóságos sortüzet vészelt át a BJA: Nagy Gergő tiszta helyzetben mellé-fölé lőtt, Hrabal bődületesen nagy lökete a vason csattant. A harmad utolsó percében Garát és Sointu a páros kiállítás sorsára jutott, Nagy pedig harmadik ziccerét puskázta el. Bár érett a Fradi-gól, maradt a 0-2.

Stabilan védekezett a BJA, mindenhova oda értek saját kapujuk előtt. A 48.percben Nagy Gergő próbálkozott, ismételni viszont már nem tudott, Nagy Krisztián buktatta két perces büntetésért cserébe. Nem tudott gólt szerezni a hazai gárda. Forrósodott a hangulat, Sointu és Szita bunyója következtében páros kiállítást ítéltek a bírók, később Nagy Gergő is kiült, de nem esett gól. Az 58. percben Sallio buktatta Djumicot, aki letarolta Aranyt, büntetést a finn kapott. Egy tömegjelenet után Arany korcsolyázott le a jégről emberhátrányban mindent egy lapra tett fel a Fradi. Végül Szabó szerzett korongjából Galoha lezárta a mérkőzést saját maga második, csapat harmadik gólját ütve (0-3).

Nagy győzelmével életben maradt a BJA, a párharc hetedik, mindent eldöntő mérkőzése pedig pénteken, Káposztásmegyeren lesz.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: "Én azt gondolom, hogy 50 percig jól játszottunk. Az a tíz perc, az hiányzott az első harmadnak a második felében, ahol egy kicsit összeomlottunk, kicsit fejetlenek voltunk, és ajándékoztunk két gólt az ellenfélnek. De utána le a kalappal a srácok előtt, ahogy küzdöttek. Mentünk előre. Sajnos ma ez egy ilyen nap volt, hogy a gól nem jött össze, de az 50 percig nagyon keményen dolgoztunk. Meg kell oldani, hogy pénteken 60 percig dolgozzunk ilyen keményen.” 

Marton Tibor, másodedző, BJA HC: „Alapvetően mind a két csapat keményen dolgozik, a Ferencváros szerintem extrán keményen. Idáig az volt a forgatókönyv, hogy szerintem jobban kezdtünk, attól függetlenül, hogy nyertünk most ők kezdtek jobban, és mi egy picit beragadtunk az öltözőben. Én azt gondolom, hogy a mérkőzés első felében nekik volt több sanszuk, de ha az összes mérkőzést nézem, akkor nekünk. Valami megfordult itt az emberhátránynál, ugye bement egy speciális egység, akik ráadásul a negyedik sorból voltak, úgyhogy ők kidolgoztak egy nagyon szép akciót, és utána meg jól tudtuk tényleg menedzselni a meccset. Ez egy tényleg nagyon kemény és kiélezett csata volt, amin nüanszok döntöttek.”