Kibrusztolta az FTC, Miskolcon győzött a MAC HKB

2021.09.19. 22:28 |

Győzelemmel kezdte az Erste Liga új szezonját az FTC-Telekom. A MAC HKB öt gólt szerezve nyert a DVTK ellen.

FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)

A Győr háromszor tudott egyenlíteni, kétgólos hátrányból is felállt a harmadik harmadban, de az ötödik ferencvárosi gólra már nem érkezett válasz. Rasmus Kulmala pedig ott folytatta, ahol a Szuperkupa-döntőben abbahagyta, a finn csatár két gólt szerzett, az elsőt emberhátrányból, majd a győztest, Josh McFadden lövésébe beleérve az 53. percben. Cody Fowlie is betalált első ligameccsén új csapatában.

A magyar bajnok FTC küzdős meccsen aratott győzelemmel indította a szezont. A győriek emberhátrányos játékukkal elégedettek lehetnek, három ilyen gólt is szereztek, bár 4-4 után egy kettős fórral nem tudtak élni.

Az FTC pénteken a MAC HKB ellen folytatja, a Győr pedig Dunaújvárosba utazik.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Az elmúlt szezonban, ha a Vasas elleni eredményeket nézzük, – bár most új néven és új városban szerepelnek, de ez azért ugyanaz az együttes – mindig ilyen nagyon nehéz meccseket játszottunk, mint ez a mai is volt. Erre is számítottam, az viszont egy kicsit meglepett, hogy a játékunk finoman szólva sem volt rendben. Az első harmadban talán még a Szuperkupát ünnepeltük, abszolút nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amit a közönségünk megérdemelt volna. A második harmadra sokkal jobb felfogásban érkeztünk ki a jégre, volt is 8-10 nagyon jó percünk. Akkor el is dönthettük volna a meccset, de a buta kiállításaink megtörték a lendületet. Így jött a szokásos brusztolós harmadik harmad szoros állásnál, végül az döntötte el a javunkra a meccset, hogy hősiesen ki tudtuk védekezni a teljes kétpercnyi kettős emberhátrányt, és ennek a farvizén be tudtuk lőni a győztes gólt. Nagyon örülünk a három pontnak, de egyértelmű, hogy ez a játék nem lesz elég a folytatásban, már a jövő héten sem.” 

Ladányi Balázs, UNI Győr ETO HC: „Két oldala van az éremnek. Régebben azt mondtam volna, tök jó, hogy játszottunk egy ilyen szoros meccset a Fradival, most viszont úgy érzem, nagy részben saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távozunk. Túl sok olyan sanszot adtunk a Ferencvárosnak, amivel köszönték szépen, és éltek. Fontos tudni, hogy az eredményességhez nekünk egy meccs minden egyes mozzanatának olyannak kell lennie, mint amit előre elterveztünk, ha ez nincs így, akkor azt az ellenfelek kihasználják, főleg, ha a rekordbajnokkal állunk szemben idegenben. Ettől függetlenül van mire építkeznünk, és bőven van időnk csiszolni a játékon. Bízom abban, hogy javuló formát fogunk mutatni a szezon hátralévő részében, és a végére megint szép történet kerekedhet ki a dologból.”

DVTK Jegesmedvék-MAC HKB Újbuda 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

A tempós meccsen a vendégek végig vezettek, és bár a miskolciak nagy erőket mozgósítottak, egyenlíteniük nem sikerült. A fővárosi csapatból az új igazolás Trevor Gooch két góllal és két assziszttal, a fiatal Schlekmann Márk 2+1-gyel zárt. A DVTK részéről a rutinos Galanisz Nikandrosz és a 19 éves Galajda Zsombor talált be.

A MAC HKB öt ponttal áll két meccs után.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Azt hittük, hogy a bab is hús, és munka nélkül megúszhatjuk ezt az egész mérkőzést. Egy MAC ellen nem engedhetjük azt meg magunknak, hogy ők két góllal elmenjenek, hiszen látjuk, hogy mi lesz az erdmény. Csak kerestük a saját magunk játékát, amit tulakdonképpen a meccs második felére tudtunk megtalálni, de egész egyszerűen ott megint jött egy kiállítás, amit ki kellett védekeznünk és hiába tudtunk a meccs második felében tempót diktálni, pláne a harmadik harmadban, egész egyszerűen elengedtük ezt a mérkőzést, és emiatt én nagyon csalódott vagyok.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Összeségében elégedett lehetek. Az első harmadunk talán a legjobb volt, amit láttam, bár nehéz egy ilyen előszezon után bármit mondani. Nagyon erős ellenefelekkel játszottunk, nem nagyon birtokoltuk mi a korongot. Viszont most egész jó dolgokat csináltunk, visszanyúltunk egyszerű eszközökhöz, gólt is lőttünk emberelőnyből rögtön, aztán teljesen szétestünk. A második harmadban nem is ugyanaz a csapat volt szinte, a harmadik harmadot meg valahogy végigdolgoztuk, túléltük a hátrányokat, nem tudtunk élni az előnnyel, de a csapat életében vannak nehezebb pillanatok.”