Kétszer is egy gól döntött

2022.01.16. 22:20 |

Az UTE Coatta mesterhármasával verte a MAC HKB-t, míg a DEAC Győrben diadalmaskodott.

MAC HKB Újbuda-UTE 2-3 (2-2, 0-1, 0-0)

Az első percek óvatos játéka után beindultak az események a Tüskecsarnokban. A MAC HKB új igazolása, Galoha második meccsén is eredményes volt, de Coatta 19 másodperc múlva egyenlített. Aztán Ádám szerezte meg újra a vezetést a hazaiaknak, erre a harmad végén érkezett az újpesti válasz, ismét Coattától, aki beleért Kovács Alex lövésébe. Az amerikai csatár 33 perc alatt mesterhármast szerzett, egy kipattanót lőtt be. Az utolsó harmadban Izacky kapott véglegest, a MAC HKB kivédekezte a hátrányt. A hajrában fórban támadhatott az egyenlítésért a hazai együttes, de nem változott az állást, az UTE az idényben negyedszer is nyert az újbudaiak ellen.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Az öltözőben is azt mondtam, hogy mindig minden győzelemnek megvan az ára, és azt meg kell fizetni. Ezt az árat nem mi határozzuk meg, hanem mindig az adott pillanat. Igen, mi akartuk ezt, mi ezt ki akartuk fizetni, csak a végén nem volt annyi pénz a zsebünkben. Ezt a mai pontvesztést magunknak köszönhetjük, teljes mértékben. Akár a fegyelmünket, helyzetkihasználásunkat, azt, hogy 2 gólt tudtunk megint csak lőni, az emberelőny a végén. Minden ott volt a kezünkben, minden adott volt hozzá. Szerintem az Újpest se volt olyan friss és gyors, mint szokott. Úgyhogy ezt csak saját magunknak köszönhetjük.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Az első harmad nehezen kezdődött számunkra, nem vagyok elégedett a védekező harmadbeli munkánkkal, nem ez volt eddig jellemző ránk. De csak az első harmadban kaptunk gólt, tehát utána sikerült rendeznünk a sorokat az első harmad végén, úgyhogy a második és a harmadik harmaddal kimondottan elégedettek lehetünk. Hamarabb le tudtuk volna zárni a végén, az 5 perces előnynél volt pár olyan korongunk, ami beakadhatott volna. Vért kellett izzadnunk ezért a három pontért, nem volt egy egyszerű történet, de karaktert mutattunk és keményen megküzdöttünk, hogy megérdemeljük.”

UNI Győr ETO HC-DEAC 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

A DEAC kevesebb helyzetéből egyet belőtt, a második harmad hajrájában Sági volt eredményes – ezúttal nem testvére, hanem Tóth védte a győri kaput. Az ETO a hajrában fórban, majd kapust lehozva próbált egyenlíteni, de Gönczi megőrizte hibátlan mérlegét.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO: „A középszakaszra való felkészülésben jól tartunk, annak ellenére, hogy a mai meccset nem sikerült megnyerni, de egyetlen szegmenst leszámítva mindenben a Debrecen fölé nőttünk, mind helyzetekben, mind lövésekben. Végre nagyon jól kontrolláltuk a játékunkat és menedzseltük a korongot. Végig hajtottuk a 60 percet, egyszerűen vannak ilyen napok, amikor a végén semmi nem jön össze, nem volt meg az az emberünk, aki áttörje a védelmüket. Ha egy rossz oldalt szeretnék mondani, az az lenne, hogy a 30 kapura lövésünk mellett még volt 30 kaput nem eltaláló próbálkozásunk, talán hogyha ott pontosabban célzunk, akkor jobb lehetett volna. Ettől függetlenül büszke vagyok a srácaimra, ugyan a túloldal elég fiatal volt, de elég jó potenciál van odaát.”

 György József, vezetőedző, DEAC: „Szombaton sikerült egy elég sima győzelmet aratni, tudtuk, hogy most sokkal nehezebb mérkőzés lesz. A DAB ellen kiesett egy játékosunk, ma pedig már az első harmadban megint eggyel kevesebben lettünk, 16 emberrel fejeztük be a mérkőzést. A Győr nagyon ránk jött, tudtuk, hogy képesek nagyon jó hokit játszani, de ma a kapusunk fenomenális volt, és természetesen a srácok is hozzátették a magukét és foggal-körömmel küzdöttünk 60 percen keresztül. Nagyon örülök ennek a sikernek, a hétvégét egy foghíjas kerettel is 6 ponttal fejeztük be.”