Kétgólos különbségek

2021.12.21. 21:55 |

Nagy Gergő vezette sikerre a Fradit. A hajrában döntött a MAC HKB. Miskolcon nyert a DEAC.

MAC HKB Újbuda-Titánok 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

Kétszer is előnybe került a MAC HKB, de a fehérvári fiatalok rendre egyenlítettek. A hajrában Dansereau Keegan talált be, majd Schlekmann Márk üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, nagyon sokat és gyorsan korcsolyázott az ellenfél, nagyon odaadóan védekezett. Nehezen tudtuk megtörni a defenzív hokijukat. Hatékonyak voltak, mi nem játszottunk rosszul, de jól sem. Viszont az alaptörvényt betartottuk, hogy az első pillanattól az utolsóig hajtottunk és tulajdonképpen ez három pontot eredményezett. Nyilván frusztráló, amikor sokat támadsz, sok kapuvasat lősz és nem mennek a gólok. Egyszerűen el kell hinniük a srácoknak, hogy a munka lendít át a nehézségeken és nem a tehetség.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Hosszú szünet után tértünk vissza és a csapat is szét van esve, mert többen is az U20-as vagy U18-as válogatottal voltak. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a mostani teljesítményünk jó volt. Egy közös edzésünk volt felkészülni. Talán egy kicsit óvatosan kezdtük a meccset, túl sok tiszteletet adtunk a MAC-nak, lehettünk volna éhesebbek, jobban arcba mászósak. Egyébként a harc és a küzdés rendben volt. Voltak jó gólszerzési lehetőségeink. Lehet azt mondani, hogy volt pár szerencsésen pattanó korong, de akkor is a második harmadban voltak jó lehetőségeink gólt lőni. Még akár azt is meg merem kockáztatni, hogy benne volt a meccsben, hogy nyerjünk. Dühítő a vége és a nulla pont. Ezen még dolgoznunk kell, konzisztensebbnek kell lennünk minden cserében. Tűrnünk kell az unalmasabb szakaszait is a játéknak, amikor okosan és biztonságosan kell játszani. Ez az, ami most három pontba került.”

DVTK Jegesmedvék-DEAC 3-5 (0-2, 3-3, 0-0)

Az előző héten a válogatottban is eredményes Sági Martin két góljával elléptek a debreceniek. Aztán újabb gólt szerzett a DEAC, de a DVTK hat perc alatt egyenlített. Ettől nem zuhant meg a vendég csapat, és két góllal újra ellépett. A különbség az utolsó húsz percben nem változott.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Nem úgy jöttünk ki az első harmadra, ahogy szerettünk volna, így 0-3-ról visszajönni 3-3-ra nagy fegyvertény. Utána elhárítható gól pecsételte meg a sorsunkat. Épp főnixmadár módjára felálltunk porainkból, és egy semmilyen helyzetből kaptunk két gólt, ami után hiába rohantunk, nem tudtunk annyira megújulni, hogy bevegyük Hetényi Zoli kapuját.”

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: „Nagyon örülünk ennek a három pontnak, hiszen azzal a céllal érkeztünk ide, hogy győzelemmel tudjunk hazamenni. Nehéz így egyből, ennyi szünet után játszani, ilyenkor kicsit elszokunk a mérkőzéstől. Ettől függetlenül nagyon jó érzés vissza is rázódni. Úgy gondolom, hogy a munka arányában megérdemelt győzelem lett a végére.”

Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

A Dunaújváros szerzett vezetést az 5. percben Pinczés Olivér révén. A csatár a gólja után örömében kidobta a lelátóra a botját, de a szabályok értelmében ezért végleges kiállítás jár. Még az első harmadban egyenlített az FTC, Hajós Roland gólját Somogyi Balázs készítette elő, akinek ez volt pályafutása 400. pontja a ligában.

A második harmadban a hazaiak kihagytak három emberelőnyt is, majd egy támadó harmadbeli korongelhozatalt követően Nagy Gergő talált be. A záró harmadban is jól tartotta magát a házigazda, sokszor veszélyeztette Arany Gergely kapuját. Nagy Gergő második találata után még szépítettek az Acélbikák, de a hajrában a Fradi bebiztosította győzelmét.

Nyilatkozat

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Nagyon jó meccset játszottunk a mezőny egyik legjobb csapatával, az első két harmadban nagyon fegyelmezetten védekeztünk, ezt az időszakot kiállítás nélkül hoztuk le, ez is kellett ahhoz, hogy szorosan tartsuk a mérkőzést. Amiatt azonban csalódottak vagyunk, hogy az emberelőnyeinkkel nem éltünk jó százalékban.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Ennyi szünet után nem könnyű játszani, s általában meg is gyűlik a bajunk ezekkel a meccsekkel. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy a DAB sem az a csapat, amelyikkel a szezon elején játszottunk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. Nem játszottunk túl jól, kicsit szenvedős volt, de megküzdöttünk ezért a három pontért, ami nagyon fontos számunkra, mert elég sűrű az élmezőny.”