Josef Hrabal győztes mérkőzésen debütált az FTC-Telekomban

2022.11.18. 20:41 |

A pénteken igazolt cseh hátvéd pontot szerzett Erste Liga-debütálása során.

Az 5. minutumban Grin három ferencvárosi között megtartotta a pakkot, amit végül Kiss Ádám lőtt a hálóba (1-0). Egy perc sem telt el és jött az egyenlítés: Kozma Dávid alapvonali passzát Bán Károly kapásból a felsőbe vágta (1-1). Potyogtak a gólok: Tóth Adrián szerzett korongot a támadó harmadban, átadásából Nagy Gergő fordított (1-2). Trastasenkovs nagyon élt, két veszélyes lövésével közel járt az egyenlítéshez, de nem járt sikerrel. A harmad második felében a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 15. percben aztán villantak a Fradi légiósai: a nemzetközi szünetben igazolt Sailio körbekorcsolyázta a teljes harmadot, pontos keresztpasszt adott Karmenieminek, aki nem hibázott (1-3). Öt az ötben is felálltak a vendégek, de a negyediket nem tudták begyötörni. A hajrára egy kihasználatlan hazai emberelőny maradt, melyben Borost fejen találta a korong, szerencsére a hátvéd a saját lábán hagyta el a jeget.

A középső felvonás elején úgy tűnt, eldőlt az összecsapás. A 22. percben a lábak takarásában Marva távolija is beakadt (1-4). A gól után emberelőnybe kerültek a fehérváriak, de nem tudták csökkenteni a hátrányt. A 29. percben Alapi került helyzetbe, Arany Gergely magabiztosan hárított, majd Trastasenkovs ziccerben elütött a korong felett – ezek a FEHA pillanatai voltak. Háromgólos előnye tudatában az FTC nem erőltette a támadásokat, ismét lelassult a mérkőzés. A 36. percben Dobmayer passzát Cizas lőtte a hálóba, megszerezve második gólját a szezonban, egyszersmind izgalmassá téve a hajrát (2-4). Jobban csipkedték magukat a játékosok, Grin közelije kevéssel kerülte el a kaput. Szépíteni nem tudtak az akadémisták, de kiharcoltak egy újabb emberelőnyt, melynek nagy része áthúzódott a harmadik harmadra.

A záró felvonás szokatlan jelenettel kezdődött. A játékvezetők engedélyt adtak a játékra, a ferencvárosiak nem figyeltek, Csollák köszönte szépen, kilépett, Arany eszén nem tudott túljárni. Az emberelőny fennmaradó részét is jól játszotta meg a házigazda, de nem tudta egyre csökkenteni hátrányát. Becsülettel küzdöttek az akadémisták, azonban a játékukban sok volt a pontatlanság, így a zöld-fehérek könnyűszerrel verték vissza a támadásaikat. Már csak tíz perc maradt a meccsből, amikor még feljebb kapcsoltak Ambrusék, több egymást követő cserében beszorult a Fradi. Az 53. percben Csollák szabálytalankodott, Nagy Gergőék pedig éltek a lehetőséggel, szépen kimozgatták a négyszöget, a frissen szerződtetett Hrabal keresztpasszából Kestila lezárta a nyitott kérdéseket (2-5). A végén Salamon is kiment, az eredmény nem változott. Az FTC-Telekom a szerdai kupameccs után a bajnokságban is győzött az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Nyilatkozatok:

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Büszke vagyok a srácok teljesítményére. A vereség sosem jó dolog, de jól harcoltunk, mindenünket kitettük a jégre, jól felálltunk a kupameccs után. Talán az első harmadban könnyű gólokat kaptunk, a Fradi előnybe került, és nem tudtunk később felzárkózni. Összességében egy jó mérkőzést láthattak a nézők, mindkét együttes keményen játszott, a Ferencváros jobb volt, gratulálok nekik. De a srácok büszkék lehetnek arra, ahogyan játszottak. Az utolsó meccs után ez kifejezetten kellemes élmény volt, vasárnap újabb esély, újabb ellenfél.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Megint elmondhatom, azt, amit mindig el szoktam mondani, hogy nem könnyű itt játszani. Talán az még nehezítette a dolgokat, hogy az egész napos eső miatt párás volt bent is a levegő, így a jég kicsit kásásabb volt, nehezebben lehetett rajta korcsolyázni, a passzok minőségét befolyásolta. Természetesen ez mindkét csapatnak ugyanolyan volt. Azt gondolom annak ellenére, hogy az elején kaptunk egy gólt, jól beleálltunk a mérkőzésbe, jól csináltuk a dolgokat. A találkozó alatt volt jó néhány hullámvölgyünk, kihagyásunk, áramszünetünk. Szerencsére ennek tudjuk az okát, ez a jobbik eset, így tudjuk javítani. Azt gondolom, keményen dolgoztak a srácok végig, ezeket a rövidzárlatokat pedig majd javítjuk.”