Jelöltek az Erste Liga legjobb kapusa díjára

2020.05.13. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró elismerések egyes kategóriáinak jelöltjeit.

Jordon Cooke, Hetényi Zoltán és Garret Hugson közül kerül ki a szezon legjobb kapusa az Erste Ligában. A díjra a liga vezetőedzői jelöltek, és a győztes is ő szavazatuk alapján dől el. A díjazott személye május végén derül ki.

A kanadai Jordon Cooke tavaly nyáron szerződött a Gyergyói HK-hoz. Az alapszakaszban még megosztozott a meccseken Ruczuj Gellérttel, de a folytatásban már elsőszámú kapussá vált. Az alapszakaszban 93,83 százalékos mutatója az egész liga legjobbja volt, ám ezen is tovább tudott javítani: a középszakaszt 96,75 százalékkal, míg a Brassó elleni negyeddöntőt 95,1 százalékkal fejezte be. A meccsenkénti kapott gólok átlagában (1,7) is a legjobb volt az alap- és a középszakaszban, négy találkozón pedig nem is jártak túl az eszén. Megosztott bronzérmet ünnepelhetett a szezon végén.

Hetényi Zoltán második DEAC-os idényében is remekül védett. Az alapszakaszban 93,3 százalékkal hárította a lövéseket, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. Összesen három meccsen nem kapott gólt.

A kanadai Garret Hughson a Dunaújvárosi Acélbikák egyik legjobb igazolása volt. Az alapszakaszban védett a legjobban, 93,6 százalékos hatékonysággal, majd a középszakaszban 92,4 százalékkal teljesített. Az UTE elleni vesztes negyeddöntőben 88,7 százalékra romlott a mutatója. Az alap- és a középszakaszban neki volt a legtöbb védése.