Javított a MAC HKB

2021.11.20. 23:04 |

A Brassó és a MAC HKB is hat gólt lőve győzött az Erste Ligában.

Gyergyói HK-MAC HKB Újbuda 2-6 (1-1, 1-2, 0-3)

A Gyergyó szerezte meg a vezetést az egykori MAC-os Szigeti révén, de Tóth fórból egyenlített. A második harmadban Izacky két góljával a vendégek léptek el, Sárpátki az utolsó másodpercekben tudott szépíteni.

Az utolsó felvonásban is hatékonyabb volt a MAC HKB, Djumic után újra Izacky talált be. A GYHK már az 55. percben lehozta kapusát, de Gooch üreskapus gólja lezárta a meccset.

A MAC HKB vasárnap a Csíkszereda ellen zárja a túrát, a Gyergyó hétfőn a győrieket fogadja.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: „Sok volt a kritikus területen az eladott korong. Jók vagyunk fizikálisan, ám ezt az állapotot az egy az egy elleni kisterületes csatáknál meg kell tudni mutatni. Ebben voltunk vékonyabbak. Elég sok meccset nyertünk sok lőtt góllal. Most viszont először nem lőttünk hármat vagy négyet, és az ilyen találkozókat vérrel és izzadtsággal lehet behúzni. Nem szabad ennyi lehetőséget adni az ellenfélnek, fegyelmezettebbnek kell lenni a koronggal. Nem fogtunk ki jó napot, de ez benne van, hosszú az alapszakasz. Minden meccs tanulási folyamat.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „A pénteki vereség után is azt mondtam, hogy ezt érdemeltük, és most is így érzem, Igazi karaktert mutattunk, sportemberi mivoltunkban léptünk egy óriásit, és ez hozta meg, hogy jól is játszottunk. Az ego beállt a csapat mögé, és úgy tolta meg a szekeret. A kapusok mindkét oldalon jól védték, de Brunya mindig tartást adott, amikor nehéz helyzetbe kerültünk. Sokkal több blokkunk volt, olyan dolgokat mutattunk, amiket az elmúlt négy meccset nem láttam.”

Brasov Wolves-UNI Győr ETO HC 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

Williams emberelőnyös góljára Madácsi válaszolt szintén fórból. A Brassó másfél perc múlva újra vezetett, Boriszenko volt eredményes. A hazaiak a második harmadban két percen belül két gólt is lőtte, a másodikat Molnár emberhátrányban, az ETO pedig ezek után már nem tudott váltani. A Brassó az utolsó felvonásra is hagyott két találatot, így két nap alatt másodszor is győzött.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Elégedett vagyok a hétvégével. Jó meccset játszottunk, nem hagytunk sok esélyt az ellenfélnek. Az emberelőnyös és az emberhátrányos játékunk is jól működött. Úgy játszottunk, ahogy kellene, kellemetlen ellenfél voltunk, és szeretné, ha így is folytatnánk.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „Nem volt kérdés, hogy ezúttal melyik a jobb csapat. Egy rövid időre sem tudtunk a Brassó fölé kerekedni. Ennyi hibával nem lehet meccset nyerni ebben a ligában. Nem volt energiánk, így pedig nem volt esély győzni. Hétfőre változtatnunk kell, különben az is csúnyán végződhet.”