Javított a DEAC, Bodó és Bödök is remekelt

2021.01.23. 22:05 |

Izgalmas csatákat hoztak az Erste Liga szombati mérkőzései. A DEAC három vereség után a Csíkszereda ellen tudott győzni. Az UTE az utolsó harmadban fordított a Titánok ellen, a Vasas pedig hatpontos meccset nyert meg Dunaújvárosban.

DEAC-Sport Club Csíkszereda 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

A debrecenieknél Filbrandt nem húzott szerelést, míg a vendégeknél Loginov és Szamankov maradt ki, így László védett. Feszült hangulatban indult a meccs, sok volt a büntetést az első harmadban. A Csíkszereda lőtt többször, de a DEAC szerzett vezetést Kozma révén. Majd éppen az ifjú csatár kiállítása után Blackwater egyenlített.

A második játékrészt nagyszerűen kezdte a hazai gárda, előbb Novotny, majd Kulesov talált be, így három perc után kettővel ment a DEAC. Rákapcsolt a Sportklub is, és Sándor Zoltán csökkenteni tudta különbséget. Hetényi fontos védésekkel őrizte az előnyt.

Az utolsó harmadban egy fórral élve növelte vezetését a DEAC, Izacky talált be. Erre még Becze válaszolt két perc múlva, de az egyenlítés már nem jött össze a csíkiaknak, hiába vetették be a kapuslehozatalt is.

A DEAC három vereség után javított, ráadásul egy rangadón, és a szezonban már harmadszor győzte le a Csíkszeredát. A debreceni alakulat így újra második, hétfőn pedig az éllovas FTC-vel találkozik. A Csíkszereda 20 pontot gyűjtött kilencmeccses túráján, és jövő héten egymás után kétszer is megmérkőzik a Vasassal.

Nyilatkozat

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Nagyon fontos győzelem volt ma, hiszen három vereség után sikerült egy nagyon erős Csíkszeredát megverni. Nagyon boldog vagyok emiatt, ahogyan a srácok is. Természetesen ismét csak előre tekintünk.”

Titánok-UTE 5-10 (1-2, 4-2, 0-6) 

Az UTE Just és Benk nélkül utazott Győrbe. A vendégek három és fél perc után megszerezték a vezetést, Vorobjov talált be, majd a 10. percben Bodó növelte az előnyt. Időt is kért a Titánok stábja, és az első fórral élt is a hazai csapat, Németh szépített.

A második harmadra áthúzódó büntetést aztán az Újpest is ki tudta használni, Sikorcin lőtte be a fórt, de erre Luusuaniemi gyorsan válaszolt. Ezúttal a Titánok kerültek fórba, de az UTE emberhátrányban szerzett újabb gólt. Ezt követően nagy fordulat állt be, a hazaiak tíz perc alatt három góllal fordítottak. Vas, Dézsi, majd Erdély is bevette Duschek kapuját.

Szeles helyett Gyenes állt be a hazai kapuba. Az utolsó harmad újabb fordulatot tartogatott. A győri székhelyű fehérvári együttes egy ritkán látható góllal felhozta ellenfelét: emberelőny alatt az egyik hátvéd egy rossz mozdulattal a saját kapujába terelte a korongot, a gólt az új igazolás, Perkovich kapta. Vérszemet kaptak a lila-fehérek, és 40 másodperc múlva Bodó már a vezetést is megszerezte, majd fórban Sikorcin, aztán Nemes is eredményes volt. Az újabb kiállítással is élt az UTE, Varga talált be, majd a következő fórt Stadel használta ki.

Az Újpest tapad az élmezőnyre, és készülhet a csütörtöki derbire. A Titánok a Dunaújvárossal játszanak szintén csütörtökön.

Nyilatkozat

Kasper Vuorinen, vezetőedző, Titánok: „Az első harmad nehéz volt. Tudtuk, hogy az előző mérkőzés után az Újpest keményen bele fog állni a mérkőzésbe, de valahogy mégsem tudtuk ezt kezelni. Aztán egygólos hátrányban is jól kezdtük a második harmadot, ekkor fájó gólokat kaptunk, de nem váltunk frusztrálttá, mentünk tovább, helyzeteket alakítottunk ki és ezúttal sikerült is betalálnunk. Aztán a második szünetben és a harmadik harmad kezdetén is történtek olyan dolgok, amiket nem tudtunk kezelni. Nem tudtunk átlendülni ezeken a nehéz pillanatokon, éppen ezért az utolsó harmad brutális volt. Meg kell tanulnunk erősebbnek lenni a nehéz pillanatokban, mert ma minden esélyünk meglett volna arra, hogy három pontot szerezzünk.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Az ötödik lőtt gólunkig a harmadik harmadban mintha nem hittünk volna a győzelemben és nem úgy jöttünk ki, mit ahogy szerettünk volna. Az ötödik gól sok mindent elárul és az egész mérkőzés is hasonló kicsit kaotikus volt, de nagyszerű volt az emberelőnyös és embehátrányos játékunk is és ezért is győztünk.”

Dunaújvárosi Acélbikák-Opten Vasas HC 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

A két, egyaránt a nyolcadik helyre hajtó együttes meccsén a vendégeknél ismét játszott a DVTK-tól kölcsönkapott Révész.

A meccs elején betaláltak a hazaiak, ám videózás után nem adták meg a találatot. Rögtön utána a Vasas gólja már érvényes volt, Bödök volt eredményes középről. A vendégek játszottak föléynben, Vesutkin a vasat találta el, majd később mindkét együttes próbálkozhatott fórban, de újabb gól nem születettl.

A második harmadból 23 másodperc telt, amikor Bödök fejezett be góllal egy megindulást. Az Acélbikák emberelőnyben szépítettek Kovács Bronson révén a meccs felénél, majd négy perccel később Mazurek is betalált. Sokáig nem örülhetettek a hazaiak, 24 másodperc múlva Bukor egy kapu mögül visszatett korongot lőtt a hálóba. A harmadot Dansereau és Tornyai bunyója zárta.

Az utolsó felvonás is gyors Vasas-góllal indult, Schmál lépett ki egy jó indítással, és nem hibázott. A fővárosiak játszottak továbbra is aktívabban, a DAB kevés helyzetet tudott kidolgozni. Kockáztatnia kellett Leo Gudasnak, másfél perccel a vége előtt lehozta kapusát, de ezt gyorsan kihasználta a Vasas, ismét Bödök talált be. A széteső újvárosiak ellen még Turbucz, majd négy másodperccel a vége előtt, fórban Bödök is eredményes volt, így a Vasas kiütötte ellenfelét. Bödök 4+1-gyel zárt, Szlama és Révész pedig két asszisztot gyűjtött.

Az Opten Vasas pontszámban utolérte a Titánokat, és készülhet az erdélyi túrára. A DAB a Titánokkal játszik csütörtökön.

Nyilatkozat

Borbás Gergely, másodedző, Dunaújváros: „Nagyon rosszul kezdtünk megint, aztán visszakapaszkodtunk a meccsbe kétgólos hátrányból, mégis a második harmadban veszítettük el a meccset, amikor egyenlítés után egyből gólt kaptunk, megint a koncentráció hiánya miatt. A harmadik harmadban belementünk az oda-vissza hokiba, amiben a Vasas jobbnak bizonyult, a végén ráadásul teljesen szét is estünk.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Jó hatvan percet játszottunk, volt a közepén egy kicsi megingás, amikor elherdáltuk az addig megszerzett előnyünket, de szerencsére ez nem került nagyon sokba és a végére vissza tudtuk állítani azt az eredményt, amit szerettünk volna sőt, talán még egy kicsit jobbat is. Nagyon egyben van a csapat, remélem, hogy ez a győzelem meghozza a továbbiakat is. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, mert az elmúlt időszakban hiába voltak nagyon jó teljesítmények, periódusok meccseken belül, viszont a pontokat nem tudtuk hozni, a mai hatpontos meccset viszont igen, remélem ez ad majd egy lökést a csapatnak.”