Ismét elhozta a három pontot a BJA HC az FTC-től

2022.11.20. 17:44 |

Hiába a Ferencváros feljavuló játéka, a listavezető BJA HC 4–0-s sikert aratott a zöld-fehérek otthonában.

A két csapat november elején már találkozott egymással szinten a Tüskecsarnokban, akkor a BJA HC 5–1-re nyert. Ezúttal is a listavezető kezdett jobban, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést: Arany az első lövést még védte, Schlekmann azonban szemfülesen belőtte a kipattantót. Négy perccel a harmad vége előtt Aranynak köszönhetően nem tudta megdupázni az előnyét a BJA, az utolsó másodpercben azonban emberhátrányban nem figyeltek Djumicra, aki köszönte a kapu mögül érkező passzt Tóth Richárdnak, és 2–0-ra módosította az állást. 

A második harmadban a Ferencváros előtt több lehetőség is adódott a szépítésre, bár a BJA ugyancsak növelhette volna az előnyét. Farkas, illetve Arany is nagy védéseket mutatott be, s amikor már úgy tűnt, hogy a vendégek visszavedtek a tempóból, akkor a 35. percben a Fradi eladta a korongot a saját harmadának közepén. Djumic nem lőtt, hanem hátrapasszolt a középen érkező Tóth Richárdhoz, így ő jegyezte a BJA harmadik találatát.

Az utolsó harmad tehát 3–0-s vendég előnyről indult, s bár egy késleltetett kiállítás alatt komoly helyzete akadt a Ferencvárosnak, Farkas védéseinek köszönhetően gólt lőni fórban sem sikerült. A zöld-fehérek mindent megtettek a szépítő találatért, de hiába a feljavult játék, a sorozatos helyzetkialakítás, a hat az öt elleni játék – a 4–0-s végeredményt McCormick állította be egy üres kapus találattal. 

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Amilyen kilátástalan volt a helyzetünk azon az 1-5-ös mérkőzésen, annál bizakodóbbak lehetünk most annak ellenére, hogy 4-0-ra kikaptunk, és ugye sosem jó kikapni, pláne nem a Ferencvárosban. Úgy gondolom, tettünk egy újabb lépést a jó irányba, és talán alakulhatott volna ez a mérkőzés is másképp, ha mi belőjük az első helyzetünket. Volt sok jó lehetőségünk, csak mind kimaradt, a túloldalon meg minden bement, de úgy érzem, azért tényleg nagyon sok olyan eleme volt a játéknak, ahol domináltunk. Szóval igen, tettünk egy lépést a jó irányba, de még nagyon sokat kell dolgoznunk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA HC: „Amit az előző mérkőzés után mondtam, azt most cáfolnom kell. Akkor nagyon rosszul menedzseltük azt a meccset, és attól függetlenül nyertünk, most pedig elképesztően jól tudtunk játszani. Azért nem szabad a Ferencvárost temetni, ezt a mítingen ki is emeltem. Az elmúlt évek legmeghatározóbb csapata, a regnáló magyar bajnok. Ha nem ment annyira a játék, kicseréltek három légióst, hoztak három újat. Talán ez volt az első olyan mérkőzésünk ebben a szezonban, amikor nem egy ilyen fiatal, ügyes csapat képét mutattuk, hanem egy igazi, profi felnőttcsapat odatett egy igazi, profi felnőtt teljesítményt, kezdve a saját nevelésű kapustól egészen a negyedik sor balszélsőjéig. Úgyhogy le a kalappal a srácok előtt, és a legnagyobb őszinteséggel gratulálok a csapatomnak.”