Ismét a Csíkszereda áll jobban

2021.04.03. 22:29 |

Szamankov már másodszor nem kapott gólt, a Sportklub ellenben ötöt is lőtt a Brassónak az Erte Liga elődöntőjében.

Sport Club Csíkszereda-Corona Brasov Wolves 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)

Loginov helyett Toussignant került a keretbe, és a sorokban is voltak változások a Csíkszeredában. A kapuban Szamankov, míg a másik oldalon Tőkje kezdett.

Gyors góllal indult a meccs, Wishart 80 másodperc után vezetést szerzett, ami után rögtön időt kért a brassói pad. A Corona első emberelőnyével nem tudott élni, a kiegészülés után pedig ismét Wishart volt eredményes – a bekk a szezonban másodszor szerzett egy meccsen két gólt.

A második harmad a büntetésekről szólt, és hiába volt aktívabb a Brassó, Szamankov eszén nem tudtak túljárni.

Az utolsó felvonás ismét a Sportklubról szólt, bő négy perc alatt három gólt szerezve fölényessé tettük a sikert. Előbb Fodor Csanád, majd Casaneanu talált be, aztán Kuljas is feliratkozott a gólszerzők közé, a rájátszás eddigi talán legjobbjam Combs az utóbbinál asszisztot jegyzett.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban így 2-1-re vezet a Csíkszereda. A döntő vasárnap folytatódik.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: „Fontos volt, hogy jobban kezdjük a mérkőzést, mint a második brassói meccsen. Wishart két nagyszerű gólt szerzett az első harmadban, aminek köszönhetően kicsivel nyugodtabban játszhattunk a folytatásban. A második húsz percben nekünk estek, tudtam hogy Mac (Dave MacQeen – brassói tréner) felrázza csapatát. Arra is számítottunk, hogy beszoríthatnak minket, jó csapat a Brassó, nem hiába nyerték meg az alapszakaszt. Nagyszerű emberhátrányos védekezésünk volt, Szamankov pedig hihetetlen védéseket mutatott be, egyszerűen lezárta a kaput. A harmadik harmadra sikerült „kieveznünk a viharból”, a harmadik sorunk két csodálatos gólt szerzett Fodor és Edu (Casanenanu Eduard) révén, ezután Kuljas Combs remekbeszabott asszisztját vágta az ellenfél kapujába. Voltak nehéz pillanatok, de lehetetlen, hogy 60 percig tökéletes játékot produkálj. Holnap egy új nap, 0-0-ról kezdődik a mérkőzés és mindent megfogunk tenni a győzelemért. 

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „A vége, az 5-0 sajnos csúnya lett. Ennek ellenére az első 2 harmadban sok helyzetünk volt, lőttünk talán 3 vasat, rengeteg lövésünk volt, naggyá tettük a kapusukat. Ha bemegy néhány helyzet, teljesen másképp alakult volna.”