Idegenben jutott elődöntőbe a Corona

2024.03.18. 19:56 |

A brassóiak győztek Miskolcon, amivel 4-2-es összesítéssel behúzták a negyeddöntőt.

Rájátszás-tempóban indult az összecsapás, komoly ütközések is színezték a játékot. Az első veszélyes lövést Szabó-Pál Krisztián eresztette el, Vosvrda oldalra rúgta. A 4. percben Zagidullin középről leadott löketét is hárította a kapus, többet volt a korong a brassóiaknál. Kulesov révén a házigazda is észre vétette magát, majd Gajdó Balázs sípszó utáni szabálytalan ütközése hozta az első kiállítást. Jól zárt a barcasági retesz, Vesey révén csak a végén jutottak lövőhelyzetig a miskolciak. Egyenlő létszámban jobban ment a házigazdának, majd fordult a kocka, beszorította ellenfelét a Corona. Folyamatos volt a játék, gyorsan repültek a percek. A 15. percben két DVTK-játékos összeütközött, a játékvezetők meg is állították a játékot, szerencsére saját lábukon hagyták el a jeget. Az erdélyiek agresszív letámadása nemcsak korán elejét vette a hazai támadásoknak, de a szerzett korongokból azonnal támadták is a kaput. Az aktívan hokizó Kulesov bombája következett, a lövés ereje kivitte a bárdot Dubeau kezéből, nem tudták kihasználni a pillanatnyi előnyt a pirosak. A hajrában egy Zagidullin-Kóger összjáték volt ígéretes, de a remek nyitó harmad végül gól nélkül zárult.

A folytatásban is eredménytelenül nyüstölték egymást a felek, mígnem a második emberelőnyüket is kiharcolták a hazaiak. A 25. percben VanWormer ült a büntetőpadon, szép korongjáratás után pedig Szathmáry a kékről a rövidbe zúdította a pakkot, a társak remekül takarták a kilátását Dubeau elől (1-0). Megtört a jég, a párharcban 15 kimaradt emberelőny után találtak be fórból a Jegesmedvék. Még tovább növelték az energiaszintet a csapatok, egy alapvonal mögül visszatett korongból kishíján egyenlítettek a látogatók. A mérkőzés felénél feljebb kapcsolt a Brassó, öt az ötben beszorította Szirányiékat. Blackwater, Valchar és Sills sem tudott egyenlíteni, Vosvrda bravúrokkal őrizte az előnyt. Egy megpattanó korongot is lekapott a levegőből a remekelő kapus, majd Szabó-Pál Krisztiánnal néztek farkasszemet, végül mosolyogva megbeszélték a történteket. A hajráig a miskolciak fegyelmezett játéka nem engedett emberelőnyt a Coronának, ekkor azonban Mattyasovszky ült ki, VanWormer pedig villámgyorsan kihasználta a fórt, közelről bekotort egy kipattanót (1-1). Megérdemelt egyenlítés után a döntés az utolsó harmadra maradt.

A záró felvonásra áthúzódó miskolci emberelőny nem hozott gólt, a kiegészülés után Esteves passza Löveit találta helyzetben, Dubeau is megmutatta klasszisát. Az erdélyiek kapusa aztán szabálytalankodott, bárddal kisöpörte a csatár lábát, a kiállítás után hatalmas tumultus alakult ki a kapu előtt. Egyre keményebbé vált a csata, nem kímélték egymást a játékosok. Tíz perccel a vége előtt Szathmáry hős lehetett volna; Razumnyak átadása után párbajozott Dubeau-val, elhúzta a korongot a kapus mellett, aki bárddal még odaért, így mellé ment a lövés. Az 54. percben fordítottak a barcaságiak: Szabó-Pál lövése kijött a Vosvrdáról, VanWormer eszmélt leghamarabb és lemásolta első találatát: a helyére tette a kipattanót (1-2). Mindent feltett egy lapra, teljesen kitámadott a DVTK, egy kontrából Szabó-Pál Krisztián szétforgácsolta a kapuvasat. A végére miskolci emberelőny maradt, az időkérés után a kapus is lekorcsolyázott, 6 a 4 ellen rohamoztak a hazaiak. Kitartott a brassói védelem, leperegtek az utolsó másodpercek.

A Corona Brasov két hazai vereség után zsinórban négy győzelemmel megérdemelten jutott az elődöntőbe, ahol a címvédő GYHK lesz az ellenfele. A DVTK Jegesmedvék a jó kezdés után nem tudta kompenzálni a két csapat emberelőnyös játéka közti különbséget, így véget ért számára a szezon.

DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

"Csalódást keltő, amikor vereséggel zárod a szezont, mert keményen dolgoztunk egész évben, hogy sikeresek legyünk. Tudtuk, hogy egy nagyon erős ellenféllel állunk szemben, az én véleményem szerint ők voltak a legjobb formában lévő csapat a rájátszáshoz érve, ezért egy nehéz párharcnak ígérkezett a miénk. Ma megvoltak a lehetőségeink arra, hogy megnyerjük a meccset. A speciális egységek hatékonysága nagy különbség volt a széria alatt. Az emberelőny alatt nem találtuk meg a módját a gólszerzésnek, bár ma egyszer sikerült. Az ő emberelőnyük viszont hatékony volt. Nekik egy jó értelemben vett veterán csapatuk van, akik mindent megtesznek a győzelemért, sok lövést blokkolnak. Nem vagyok csalódott a hozzáállásunk miatt, de hogy őszinte legyek, jobbak voltak nálunk."

Strenk Hunor másodedző, Brassó:

"Mind a két csapat jó játékot mutatott. Magas minőségű jégkorong volt a pályán Miskolcon és Brassóban is. Nagyon örülünk, hogy sikerült a magunk javára fordítani a szériát. A kulcs a harmadik meccs volt, amikor idejöttünk és jó játékkal sok gólt szereztünk és gondolkodásra késztettük a hazai csapatot. A DVTK is egy remek csapat, úgyhogy ez egy nagyon értékes győzelem számunkra. Most még 5 percig örülünk, majd készülünk az elődöntőre."