Idegenbeli sikerrel kezdett a BJAHC

2022.09.16. 21:20 |

Schlekmann Márkék Dunaújvárosban gyűjtötték be a három pontot.

A DAB kapujában egy nyári szerzemény, Juho Järvinen állt, míg a BJAHC-nál Farkas Roland kezdett. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, ennek köszönhetően a 4. percben megszerezték a vezetést: Dóczi kapu elé betett korongját Viikilä próbálta közelről bekotorni, neki nem sikerült, ám a jó ütemben érkező Schlekmann betalált Järvinennek (0-1). Az első komolyabb újvárosi lehetőség a nyitó harmad közepén adódott, Somogyi Balázsék tesztelték Farkast, ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A 14. percben Varga Kaden szabálytalankodott Törökkel szemben, így az első emberelőny a DAB előtt adódott. A piros mezes együttesnek megvoltak a lehetőségei, de Järvinennek is résen kellett lennie egy emberhátrányos szólónál. Nem sokkal később hat hazai mezőnyjátékos volt a jégen, fordult a kocka, a BJAHC játszhatott fórban. A vendégek éltek a lehetőséggel: McCormick üresen maradt, a fővárosiak csatára gólra váltotta a keresztpasszt (0-2).

A második felvonás elején öt a négy ellen játszhattak a vendégek, a második előnyük kimaradt. A 27. percben Djumic becselezte magát az Acélbikák kapuja elé, aztán betalált Järvinennek (0-3). A mérkőzés felénél a hazaiak finn kapusa több bravúrt is bemutatott, aztán a másik oldalon honfitársa, Niskanen kapuvasat lőtt. A játékrész folytatásában Järvinennek köszönhetően nem nőtt a budapestiek előnye, sőt a 35. percben Pinczés középre tett korongját Nilsson átvette, majd belőtte azt Farkas kapujába (1-3). A DAB közel járt ahhoz, hogy egygólosra csökkentse a hátrányát, ám 45 másodperccel a második szünet előtt Uimonen kék vonalas lövése utat talált a hazai kapuba (1-4).

A 42. percben a BJAHC elhozott egy bulit a támadó harmadban, a korong McCormick elé került, aki kipúpozta a dunaújvárosi hálót (1-5). Ezt követően is főleg a vendégek kontrollálták a játékot, fölényük a 49. percben hozta meg a következő gólt, amikor Varga Kaden bombázott nagyot kapásból a kék vonal közeléből (1-6). A mérkőzés végjátékához közeledve az egyébként sportszerű találkozón eljött a negyedik kisbüntetés, Molnár Bállint ült ki a büntetőpadra. A DAB élt a második emberelőnyével: Embrich kapura tett korongját még védte Farkas, de a lecsorgó pakkot Somogy Balázs belőtte (2-6). Ezt követően nem a jégkorongról szóltak az események, egymással foglalkoztak a játékosok, több páros büntetés is kiosztásra került.

A BJAHC 6-2-re nyert, csütörtökön a Sportklubot fogadja. A DAB egy hét múlva a Corona Brasovot látja vendégül.

Nyilatkozatok

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Teljesen máshogy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, nem úgy, ahogy egy hazai közönség előtti szezonnyitót kezdenie kell egy csapatnak. Ellenfelünk mögött voltunk ekkor mindenben, s ez folytatódott sajnos hatvan percen keresztül. Pedig beszéltünk arról a csapattal, hogy kellene kezdeni, mindegy, ki szerzi az első gólt, de meg kell lennie az érzésnek, hogy meccsben vagyunk, mert úgy sokkal könnyebb folytatni a játékot. Nagy csalódás volt az eredmény, sokkal messzebb voltunk annál, ahol szerettünk volna lenni.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A meccs legnagyobb hozadéka az volt, hogy nyertünk, mert az előszezonban nem ez nem sokszor sikerült, igaz nagyon erős ellenfelekkel játszottunk. Ez rányomta a bélyegét a játékunkra is, a sebességünkkel ugyan nem volt gond az első tíz percben, utána viszont saját magunkat hoztuk zavarba felelőtlen dolgokkal, túl sokat akartunk csinálni, túlbonyolítottuk a játékot, s nehezen tudtunk visszatérni a hatékony dolgokhoz. Az első meccs mindig ilyen, ugyanakkor mindig jó érzés, ha egy csapat tud nyerni, még akkor is, ha sok a sérültje, vagy nem játszik a legjobban, szóval gratulálok a srácoknak az első győzelmünkhöz.”