A Fegyelmi Bizottság 2016-17/046.sz. határozata

2017.01.20. 15:04 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 192 (Dunaújvárosi Acélbikák – ASC Corona Brasov) mérkőzés 52. percében történt esetet, amelynek során CLARKE Garrett (ASC Corona Brasov) 10+20 perces büntetést (MISC – fegyelmi büntetés, GA-MI – végleges fegyelmi büntetés) kapott, majd 25 perces büntetést (MATCH - Végleges Kiállítás) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos egy kisbüntetést követően a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta azt felszólításra sem hagyta abba. Ezt követően a játékvezetőt vulgáris hangnemben fenyegette.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat.

Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bárki mást megfélemlít, rasszista, etnikai színezetű vagy szexuális töltetű megjegyzésekkel illet, leköp vagy vérrel beszennyez.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt CLARKE Garrettet, az ASC Corona Brasov játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

A játékos részére a mérkőzés folyamán Végleges Kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki a játékvezetők.

IIHF szabálykönyv 110. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES KIÁLLÍTÁS

A Végleges Kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után. CLARKE Garrett a fenti szabály értelmében plusz 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A játékos a büntetését csapata soron következő MOL Liga mérkőzésein tölti le.