Hosszabbításban győzött a DEAC

2020.09.25. 21:18 |

Az FTC-Telekom háromgólos előnyről veszített Debrecenben az Erste Ligában.

DEAC–FTC-Telekom 4-3 (0-2, 2-1, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

Az első tíz percben mindkét csapat kivédekezett egy-egy fórt. A harmad felénél az FTC megszerezte a vezetést, a jó ütemű passzt középről Tóth Gergő lőtte kapásból a sarokba. A DEAC-nak is akadtak helyzetei, de egyenlíteni nem sikerült. Újabb emberelőnyök maradtak kihasználatlanul, majd az utolsó percben Szűcs István kiállítását már megbüntette a Fradi: a gyorsan végigvitt akciót az új igazolás, Justin Hodgman passzából Tóth Adrián fejezte be góllal.

A második harmadban Jakub Izacky kapott 2+10 percet. Nem sokkal a büntetés lejárta után a vendégek megszerezték újabb góljukat egy kapu előtt kavarodás végén. A találatot Tóth Adriánnak írták be, a korong Clint Filbrandtról került Hetényi Zoltán hálójába. A debreceniek fokozták a tempót, és ennek meg is lett az eredménye. A 33. percben emberelőnyben a jól megjáratott korongot Dominik Novotny lőtte be. A harmad hajrájára kettős fórba került a DEAC, és ezt is kihasználta. A sakk-mattra kipasszolt helyzetet Izacky lőtte be közelről, az utolsó másodpercben.

 Az utolsó harmadban is nyílt volt a meccs. A fórokkal ezúttal egyik csapat sem élt, de egyenlő létszámnál a DEAC egyenlíteni tudott: az 55. percben Pesztunov távoli lövése becsapta Arany Gergelyt. Az utolsó percekben mindkét csapat próbálkozott becsülettel, de gól nem született. 

A ráadásban egy perc után Tóth Adrián kapott kiállítást, a debreceniek pedig emberelőnyben eldöntötték a meccset: Hári Norbert lőtt be egy kipattanót közelről.

A DEAC a múlt heti hosszabbításos vereség után most ráadásban nyert, az FTC-Telekom pedig egy ponttal kezdte az új szezont. A DEAC kedden a Brassó ellen folytatja, míg a zöld-fehérek vasárnap a MAC HKB-val játszanak.

Nyilatkozatok