Hibátlan maradt az UTE

2021.09.20. 21:44 |

Rajna Miklós remeklésének köszönhetően a Gyergyót is legyőzte az Újpest, így hét ponttal zárta erdélyi túráját. A Csíkszereda és a Brassó biztosan nyert.

SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 8-4 (4-1, 2-1, 2-2)  

A címvédő Csíkszereda a Dunaújváros egyenlítő gólja után 12 másodperccel már újra vezetett, majd fokozatosan növelte előnyét. A nyolc gólt nyolc különböző játékos szerezte – köztük volt a visszatérő Becze Tihamér, valamint először volt eredményes a ligában az egykori KHL-es Jevgenyij Szkacskov. A legeredményesebb 1+3-mal Rokaly Szilárd és Vojtech Polak volt.

Az Acélbikák ezúttal is kapust cseréltek, a harmadik gól után váltotta Pinczés Bendegúzt Kovács Dávid. Németh Péter három gólig jutott.

A Csíkszereda pénteken a Gyergyóhoz látogat, míg az Erdélyből három vereséggel hazatérő DAB vasárnap a DVTK-t fogadja.

Nyilatkozat

Magnus Sundquist, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Az első harminc percünk kifejezetten jó volt, jól korcsolyáztunk, megvolt a kellő sebességünk. Aztán túl sokat kombináltunk, ami nem volt hatásos és a cseréink is túl hosszúak lettek. Ez lehetőséget nyújtott az ellenfélnek. Természetesen mi voltunk a jobb csapat és kényelmesen nyertünk, de csak az elején játszottunk jól. Pénteken egy más kaliberű csapattal játszunk, nem lesz olyan sokat nálunk a korong, mint az elmúlt találkozókon. Sokkal egyszerűbb játékra, rövidebb cserékre és több kapuralövésre lesz szükség. A mi szintünkkel megegyező csapattal játszunk. Mindenki meg kell értse, hogy jobban kell kontrolláljuk a meccset, nem adhatunk esélyt és nem vállalhatunk fölösleges kockázatot.”

Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „Nagyon rosszul kezdtünk a mérkőzést a három bekapott góllal. Aztán feljavultunk és a hazai csapat sem tudott száz százalékon pörögni. Annyi gólt szereztünk, mint a Gyergyói HK ellen, ami jó, de ez az eredményen nem segít. Jelenleg nem tudunk nagy változásokat eszközölni, ezzel a csapattal dolgozunk tovább.”

Gyergyói HK-UTE 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

A hazaiaknál Lázár Káin helyettesítette az eltiltott Szigeti Ákost, míg az újpestieknél először szerepelt Németh Attila és Richard Nejezchleb.

Az UTE fél perc után vezetett, Kovács Alex vette be Riine kapuját. A folytatásban is a vendégeknek akadt több lehetőségük, de a GYHK is próbálkozott.

A hazaiak két fórral sem tudtak élni a második harmadban, sőt, Benk András hátrányban meglőtte a második újpesti gólt. A Gyergyó továbbra sem találta az ellenszert a jól védő Rajna Miklós ellen.

Az 51. percben Jack Suter egy gyors akciót fejezett be góllal, tovább növelve a különbséget. A végén még fór, valamint kapuslehozatal mellett nyomott a Gyergyó, de nem tudott betalálni.

Az UTE így hét ponttal és hibátlan mérleggel zárta a túrát. A lila-fehérek pénteken Miskolcon folytatják, a GYHK-ra pedig a Csíkszereda elleni rangadó vár.

Brasov Wolves-Titánok 7-4 (2-1, 4-1, 1-2)

A fehérváriak 2-1-re, majd 3-2-re is felzárkóztak, de a Brassó gyors gólokkal elhúzott, majd Brock Trotter büntetőből is betalált – a több rangos bajnokságban is megforduló légiós mesterhármasig és három asszisztig jutott.

Az utolsó felvonás a büntetésekről szólt sokáig, több összeakaszkodás is volt a jégen. Az utolsó négy percre maradtak gólok is, de a Titánok csak kozmetikázni tudtak az eredményen, a Brassó biztosan nyert.

A tavalyi döntős szeptember 30-án játszik legközelebb a ligában, akkor a Dunaújvároshoz látogat. A Titánok vasárnap Győrben próbálhatják megszerezni első pontjaikat.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „A győzelem az győzelem, három pontot ér. Jól rajtoltunk, három jó meccsen vagyunk túl, azt figyelembe véve, hogy milyen hosszú ideig nem játszottunk előtte. Kemény volt a Titánok ellen játszani, sok fiataljuk jól korcsolyázik. Az első harmad rendben volt, a második nagyon jól sikerült, de a harmadik nem tetszett. Egyesek nem a megfelelő módon játszottak, és ez nem töltött el elégedettséggel.”

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Gratulálok a Brassónak. Négy nap alatt a harmadik meccset játszottuk. Az volt a fő cél, hogy kihívást jelentsen a fiatal csapatunk a tapasztaltabb ellenfélnek, és ezt a várakozást teljesítettük. Talán néhány pillanatban a juniorokra jellemző hibát követtünk el, amelyből egy rutinos csapat előnyt szerzett, de összességében boldog vagyok. Természetesen nem lehetsz elégedett egy vereség után, de a teljesítményünk minőségével ezúttal kihívást jelentettünk.”