A hét játékosa: Jereme Tendler

2018.11.29. 21:00 |

Az előző játékhéten a Brassó mindhárom meccsét megnyerte a magyarországi túráján olyan csapatok ellen, amelyek éppen mögötte állnak a tabellán, és az együttes legutóbbi 11 találkozójából 10-szer diadalmaskodott. A gárda ezzel a harmadik, négy ponttal az FTC mögött. Az előző három meccsen Jereme Tendler négy góllal és három assziszttal segítette csapatát, +9-es mutatója is figyelemre méltó, így csapattársát, Robert Gligát megelőzve ő lett A hét játékosa.

1983-ban született a saskatchewani Viceroyban. Juniorként az SJHL-es Weyburnben szerepelt, majd az American International College színeiben folytatta, ahol a csapat legjobb góllövője volt. Miután lediplomázott, a következő éveket kisebb ligákban töltötte. Csapattársa volt a magyar válogatott védő Dudás Jesse-nek a CHL-es Corpus Christiben.

Később Angliába igazolt, a Hull csapatában szerepelt négy évet, majd Drew Bannister és Steve Goertzen, valamint Rory Rawlyk, Tomas Valecko és Vladimir Nikiforov mellett. 2015-ben érkezett a Ferencvároshoz, ahol főleg első két idényében volt eredményes (53 és 60 pont), de tavaly is a legjobb góllövő volt. Nyáron aztán váltott, és Brassóba igazolt.

A Brassó legutóbbi három meccsét megnyerte. Mitől állt össze a csapat játéka?.

Mostanában nagyon egyszerűen játszunk. Négy sorral tudunk felállni és mindenki keményen dolgozik. Mindhárom meccsen fontos győzelmet arattunk, idegenben nincsenek könnyű meccsek a ligában. Nagyon örülünk a kilenc megszerzett pontnak.

A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett? Úgy tűnik, beilleszkedtél és megbízhatóan szállítod a gólokat.

Igen, jó érzés gólt szerezni, de mindig jobb győzni. A sorunk nagyon sok pontot szerez mostanában, és egy kis szerencsénk is van, jól pattannak a korongok.

A szezon közben is változott a keret. Milyen most a hangulat a csapat körül?

Ez is egy sport, és a sportban megszokottak a változtatások. A mi dolgunk, hogy összpontosítsunk, kimenjünk a jégre, és elvégezzük a feladatunkat, amit kell. Minden játékos nagyszerű a csapatban, és ha nyerjük a meccset, az csak még jobbá tesz mindent.

A nyáron miért éppen a Brassót választottad a ferencvárosi évek után?

A szerződésem lejárt, így új lehetőséget kerestem. A Brassó ajánlatot tett, ismerem a ligát és némileg a várost is. Voltak más lehetőségeim is, de én is Farkas vagyok.

Ez már a kilencedik idényed Európában. Milyen volt családot alapítani Észak-Amerikán kívül?

Nagyon változatos család vagyunk: én kanadai vagyok, míg a feleségem amerikai, de Mexikóban házasodtunk. Az első fiunk Angliában, a második Magyarországon született. Már 15 országban jártak, ami nagyon alkalmazkodóvá teszi őket. Minden nap egy új élmény, és ezért nagyon hálásak vagyunk mind.