Hatalmas csatában jutott tovább az FTC

2020.03.04. 22:50 |
A Titánok ismét sokáig egyenrangú ellenfelei voltak a címvédőnek, de az utolsó harmadban a Fradi két gólt szerezve kiharcolta a továbbjutást az Erste Ligában. Egy negyeddöntős párharc még nem ért véget, a Brassó a ráadásban verte a Gyergyót, így péntekre marad a döntés.

Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Majdnem 1800 néző volt kíváncsi a címvédőnek már eddig sok gondot okozó fehérvári fiatalok újabb meccsére. A vendégeknél Arany helyett Nagy Kristóf kezdett, míg a Titánoknál ezúttal is szerepet kapott Stipsicz. A hazaiak ezúttal is felvették a kesztyűt és nagy csatára késztették a Fradit. Kiegyenlített volt a játék, mindkét kapusnak akadt dolga. A vezetést a 6. percben az FTC szerezte meg, miután Kulmala saját kipattanóját lőtte be Gyenes kapujába. A Fehérvár kihasználta az első fórt: Császár érkezett remekül Stipsicz visszatett korongjára.

A második harmadban is nagy küzdelem folyt a jégen. A 28. percben Tóth Gergely és Vincze Gergő akaszkodott össze, miközben a korong Zion elé került, aki belőtte a ziccert. A két verekedőt kiállították, majd a Fradi került fórba, és úgy tűnt, Kulmala egyenlít, de videózás után nem adták meg a gólt. A Fradi aztán szerzett egy szabályos találatot is, Nagy Gergő lőtte ki a rövid felső sarkot. A harmad újabb bunyóval ért véget, ami után a Titánok játszhattak fórban, de ezúttal nem éltek vele.

Az utolsó játékrészre a vendégeknek maradt több erejük, és jóval aktívabban játszottak. Gyenes sokáig tartotta csapatát, de az 52. percben Tóth Adrián betalált, így újra vezetett a címvédő. A folytatásban okosan tartotta meg előnyét a zöld-fehér csapat. A hajrában a Titánoknak is akadt ziccere, de Nagy is fontos védést mutatott be. A Fehérvár a kapuslehozatalt is megpróbálta, de az egyenlítés nem jött össze, Kulmala pedig eldöntötte a meccset.

A Fradi nagy csatában, 4-2-es összesítéssel múlta felül a Fehérvárt. A Titánok kétszer is győztek a fővárosban, és mindvégig helytállt.

Az elődöntőben az FTC a nagy rivális Újpesttel találkozik majd.

Nyilatkozat

Gyergyói HK-Corona Brasov 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) – hosszabbítás után

A megszokott nagy csatát hozta az erdélyi párharc újabb felvonása is. A több kulcsemberét nélkülöző Gyergyó szerzett vezetést Tendler révén, noha a Brassó lőtt többször. A hazaiak kétszer is fórban támadhattak, de ezekkel nem tudtak élni.

A Corona a második harmad elején tudott egyenlíteni, az elmúlt napokban is jól teljesítő Franko talált be. Az emberelőnnyek továbbra sem tudtak mit kezdeni a csapatok, a védelmek jól muzsikáltak.

Az utolsó harmadban sem fogták vissza magukat a csapatok, nagy volt az iram, sok a helyzet, a kapusok is jól teljesítettek. A hazaiaknál Ryan Rupert kapuvasig jutott, míg a másik oldalon Brown dönthetett volna.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol a Gyergyó ismét a kapuvasat találta el. A Brassónak volt több próbálkozása, és majdnem öt perc elteltével Molnár Zsombor gólja döntött.

A párharcban így a hetedik meccs dönt, azt pénteken rendezik Brassóban