Háromszor négy

2021.10.15. 21:22 |

Az előző naphoz hasonlóan mindhárom erdélyi csapat győzött az Erste Ligában hazai pályán.

SC Csíkszereda-DVTK Jegesmedvék 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

A Csíkszereda ezúttal is jól kezdte a meccset, az első harmadban kétgólos előnyt épített fel. A második felvonásból bő négy perc telt el, amikor Fodor Csanád növelte a különbséget. A DVTK három fórt is kapott egymás után, de ezekkel nem tudott élni, ám a szépítés így is összejött. Más azonba már nem, mivel Adorján Attila jól védett egykori csapata ellen, Sofron István pedig belőtte szezonbeli hetedik találatát.

A Csíkszereda harmadik meccsét is megnyerte az edzőváltás óta, a Jegesmedvék viszont hat egymás utáni vereségnél járnak.

Nyilatkozat

Hozó Levente, vezetőedző, SC Csíkszereda: „A csütörtöki Ferencváros elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, ráadásul pár játékosunk ki is esett a sorból. Ma este, amikor kellett, meg tudtunk villanni. Megvoltak a lehetőségeink emberelőnyben is, de nem tudtuk őket mind kihasználni. Mindig van javítani való, de az eredményeink jók. Le a kalappal a Miskolc előtt, végig küzdöttek és nem adták fel. Ennél több fog kelleni tőlünk a Debrecen ellen."

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Számunkra az volt a nagy kérdés, hogy a Brassó elleni, nagy gólkülönbségű vereség után meg tudjuk-e újra megtalálni saját magunkat. Ez sikerült, hiszen felálltunk és karaktert mutattunk, ennek a mérkőzésnek ez volt a legnagyobb hozadéka. De a gólszerzéssel hadilábon állunk, valószínű ezen még többet kell dolgoznunk. A találkozó második felében több helyzetet dolgoztunk ki, irányítani is tudtunk, de ezt a sportot is gólra játsszák."

Brasov Wolves-DEAC 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

A DEAC ezúttal is jó teljesítménnyel rukkolt elő, ám ez most sem ért pontot. A debreceniek ötvenszer lőttek, de Polc kettőt nem tudott csak hárítani. A másik oldalon ezúttal Gönczi kapott lehetőséget, a brassóiak hatékonyabbak voltak, négyszer is bevették a kapuját. A Corona 4-1-re lépett el, innen pedig nem tudott már felállni a vendég gárda. Valchar ezúttal az előkészítésből vette ki a részét, két asszisztja volt.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Jó meccs volt, örülök az eredménynek, mert ahogy már mondtam, minden pont fontos. Még néhány dolgon javítani kell, de a jó úton járunk. Szombaton kis pihenőt kapnak a játékosok, aztán készülünk a következő meccsre.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Mindig ugyanaz a helyzet, szerzünk gólt, de nem eleget. Vannak helyzeteink, megyünk előre, de a fontos pillanatban az ellenfél lő gólt. Minden meccsen ez történik, és ezen változtatnunk kell.”

Gyergyói HK–FTC-Telekom 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Az első felvonásban sok volt a kiállítás, de gól nem született. Ekkor a Fradi dolgozott ki több helyzetet. A zöld-fehérek a második harmad elején Tamminen révén előynbe kerültek, ám ezt követően a Gyergyó fórjaival jól gazdálkodva fordított. A visszatérő Bodó kettős előnyből talált be, majd Haaranen és Orban sima fórból.

A GYHK emberhátrányos védekezése eközben jól működött, az utolsó harmadban kulcspillanataiban is. A meccset Bodó üreskapus gólja zárta le.

Az FTC sorozatban másodszor kapott ki, a Gyergyó hatot nyert sorozatban.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Egálos volt az első harmad volt, utána azt éreztük, hogy öt az ötben nem dolgoztunk eléggé keményen, de a speciális játékok döntötték el a meccset. Minden hátrányt kivédekeztünk, és lőttünk előnyből három gólt. Jó, hogy mindig van olyan játékszegmens, ami ki tud segíteni a bajból. Az utolsó harmad tökéletes volt, nem akarunk semmi extrát beletenni, de nem játszottunk passzívan, keményen védtük a kapu előterét. Jó csapatmunka volt.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Sokkal jobban kezdtünk, mint a Csíkszereda ellen. Jól álltunk bele a meccsbe, meg is szereztük a vezetést, utána viszont kicsit elveszítettük a fonalat, jöttek a buta, felesleges kiállításokat, amelyeket egy ilyen kaliberű csapat, mint a Gyergyó, kihasznál. Ennyi hátrányt nem lehet kivédekezni, el is fáradunk benne. Ott megpecsételődött a sorsunk. A harmadik harmadban megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de a Gyergyó nagyon jól csinálta, amit ilyenkor kell, védekezett, egyszerűen, mi pedig nem találtuk a kapuba vezető utat.”