Háromgólos hátrányból felállva győztek a DVTK Jegesmedvék

2022.09.16. 20:11 |

Az UTE hiába vezetett két harmad után 3-0-ra, végül csak egyetlen pontot szerzett a miskolciak ellen.

Szépszámú közönség látogatott ki a Megyeri úti jégcsarnokba az Erste Liga nyitómérkőzésére. A újpestiek kapujában a felkészülésbe csak később becsatlakozó Rajna Miklós kezdett, Balázsi és az új szerzemény Orban maradt ki, míg a vendégeknél Wehrs nem jelentkezett játékra. Az ismerkedős perceket követően az 5. minutumban Kovács Alex nevéhez fűződött az első lövés, majd nemsokkal később Németh Attila lehetett volna kétszer is eredményes, Voris a helyén volt. Rajna is tette a dolgát a másik oldalon, amikor Pereszunko korongvesztését követően ziccerig jutottak a Jegesmedvék, vagy Vas közeli próbálkozásakor. Az idény első gólja a 17. percben született meg, Kiss Patrik vágta be Shirley centerezését. Az ex-miskolci csatár még az első játékrész vége előtt duplázott, köszönhetően a DVTK-védők kapu mögötti korongvesztésének.

A második harmad elején a speciális egységek gyakorolhattak, de sem Farkas Márton, sem Pokornyi kiállításából nem született újabb találat. A folytatásban Henttonen ziccere maradt ki, majd Kulesov tette a pakkot az üresen maradt kapu mellé. Németh Attila találkozott szerencsétlenül Galajdával, a fiatal vendég csatár a jégen maradt, de szerencsére saját lábán távozott. Átvette a kezdeményezést Tokaji Viktor együttese, ám mégis az UTE szerezte a következő gólt is: Pereszunko lövése kipókhálózta a bal felsőt. A játékrészt hajrájában emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de nem voltak veszélyesek a hazai kapura.

A 44. percben a sérüléséből visszatérő Galajda szolójával közelebb hozta az övéit, 3-1. A miskolci gólszerző kiállítása során Németh lőtt vasat, majd Jarvinen adta el a korongot a kapu előtt, de Lövei nem tudott túljárni Rajna eszén. A vendégek lett kapusa mindent megtett, hogy meccsben tartsa a Jegesmedvéket, a 55. percben pedig Razumnyak takarásból 3-2-re módosította az állást. Három perccel később már egyenlő állt az eredményjelzőn, Miskolczi lövése jutott valahogy túl Rajnán.

A hosszabbítás mindössze egy percig tartott, Galajda húzott el a szélen, keresztpasszát Skrabov lőtte be. Az UTE hiába épített ki három gólos előnyt az első két harmadban, a harmadik játékrészben visszaengedték a Jegesmedvéket, akik így két ponttal távoztak a IV. kerületből. Az UTE vasárnap a Ferencvárosnál vendégeskedik, míg a DVTK a FEHA19-et fogadja.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: "Nagyon örülök annak, hogy a találkozó a mi győzelmünkkel zárult. Ez csak az első kis lépés volt a bajnokságban, de nagy hitet adhat a csapatnak az, hogy 0:3-ról fel tudtunk állni, pláne egy olyan alakulat ellen, mint az Újpest, ami egy nagyon jól struktúrált együttes. Ez egy értékes győzelem nekünk, pláne, hogy ezzel kezdtük a szezont, remélem, hogy így is folytatjuk tovább."
Virág Csaba, vezetőedző, UTE: "Teljesen egyszerű az egész, ők nyerni akartak, mi pedig túl akartuk élni, ez volt a hatalmas különbség a két csapat között a harmadik harmadban. Sok mindent el tudok fogadni, de az biztos, hogy ebben a mezben, ilyen címerrel nem lehet így kijönni az utolsó 20 percre, és nem lehet így játszani, erre nincsenek kifogások, ez elfogadhatatlan."