Három jelölt a Mr. Fair Play díjára

2020.05.15. 10:00 |
Az Erste Bank Higgy Magadban díjainak kategóriáival folytatjuk a szezonzáró elismerések jelöltjeinek ismertetését.

Az Erste Liga főszponzora, az Erste Bank a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különdíjakkal jutalmazza az idény kiemelkedő játékosait. A szezon végén három Higgy Magadban elismerést adnak át, ezek közül az év legsportszerűbb játékosa a Mr. Fair Play díjat kapja majd.

A Higgy Magadban díjakra az Erste Liga csapatai jelöltek, a győztesről az Erste Bank vezetői döntöttek. A díjazott személye május végén derül ki.

Hajós Roland Székesfehérváron mutatkozott be a ligában, majd Miskolcon teljesedett ki a karrierje, ahol három aranyérmet nyert, és volt a DVTK Jegesmedvék csapatkapitánya is. Tavaly nyáron szerződött az FTC-Telekomhoz a válogatott csatár, és az idény végén megosztott elsőségnek örülhetett. Több mint 340 ligamérkőzésén a meccsenként büntetésperc átlaga 0,34 perc, vagy nagyjából 20 másodperc. Ebben a szezonban mindössze hat kisbüntetést gyűjtött. Társai szerint remek csapatember, aki a közösség érdekében megtesz mindent, és tiszteli a játékvezetőket.

Léránt René a dunaújvárosi évek után 2019 nyarán igazolt a DEAC-hoz. A szezonban 48 mérkőzésen szerepelt, de a rengeteg jégidő és kemény védőmunka mellett mindössze 24 percnyi büntetést kapott. Tisztán játszik, és egyúttal hatékonyan, a védekezés mellett a támadásokat is képes segíteni, ezt mutatja, hogy 13 pontot gyűjtött az idény során.

Németh Péter a Fehérvárral bajnok is volt, majd az UTE, a Budapest Stars, az FTC és egy svédországi idény után 2015 óta szerepel Dunaújvárosban. Az Acélbikák helyettes csapatkapitánya, aki társai szerint a fair play szellemét betartva edz és éli az életét. A szezonban 46 meccsen 11 kisbüntetést kapott. Tiszteli csapattársait, az ellenfelet, a játékvezetőket és a hokiszurkolókat egyaránt.