Győzött a DEAC és a DAB

2020.01.30. 23:47 |
Nem ment az erdélyi csapatoknak: a Brassó az Acélbikáktól, a Csíkszereda a Debrecentől kapott ki az Erste Liga felsőházában.

Dunaújvárosi Acélbikák-Corona Brasov 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

A Dunaújváros nagy iramot diktált a meccs elején és sok lövéssel próbálkozott, aztán Bíró Gergő helyzeténél Hughsonnak kellett bravúrt bemutatnia. A vendégek Mazurek kiállítása alatt bátorodtak fel igazán, és a vezetést is megszerezték: Franko gólját videózás után adták meg. A folytatásban kiegyenlítetten zajlott a meccs, helyzetekkel mindkét oldalon.

A második harmadra is egy elszánt DAB jött ki a jégre, amely egymás után négyszer is fórba került, de ezekkel nem tudott élni, Tőke fogott mindent. Az egyenlítésre az utolsó percig kellett várni, ekkor Mazurek passzát Somogyi lőtte be.

A harmadik felvonás eleje is egyenlő erők küzdelmét hozta. Négy perc után a vendégek kerültek emberelőnybe, de a DAB jól védekezett, és egy ellentámadás végén Hruby nagy góljával a vezetést is megszerezte. Rákapcsolt a Brassó, de Hughson jól teljesített. Másfél perccel a vége előtt időt kért a Corona, és kapusát is lehívta, de ezt gyorsan megbüntették az Acélbikák, ugyanis Dansereau az üres kapuba lőtt.

A győzelemmel a DAB megerősítette második helyét a felsőházban.

Nyilatkozat

DEAC-Sport Club Csíkszereda 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

A vendégek edzője, Jason Morgan egymeccses eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, feladatait Hozó Levente látta el.

A Csíkszereda jól kezdett, szűk másfél perc után Rokaly Szilárd megszerezte a vezetést. A debreceniek jól használták ki a fórokat, és Hári, majd Vokla góljával a harmad felére fordítottak. A hajrában a Sportklub kettős fórban is játszhatott, de Hetényi és a védelem jól állta a sarat.

A második harmadban Taratuhin egyenlített, de két percen belül Kulesov válaszolt, és újra a DEAC állt jobban. A vendégek az utolsó felvonásban is többször lőttek kapura, de a gólokat a debreceniek szerezték. Izacky volt eredményes az 54. percben, aztán a végén Novotny üreskapus gólja állította be a végeredményt.

A Csíkszereda sorozatban ötödször kapott ki, és a felsőház utolsó helyén áll.

Nyilatkozat