Győzelemmel kezdte a túrát a Brassó

2019.10.31. 23:23 |
Kétszer is vezetett a Vasas, de végül a Brassó nyert az Erste Ligában.

Schiller-Vasas HC–Corona Brasov 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

A Vasas szerzett vezetést Bukor góljával, de Zsók fórból egyenlített. A második harmadban Szalma révén újra a hazai csapat állt jobban, de három percen belül Bíró Mátyás válaszolt. Az emberelőnyökkel egyik csapat sem tudott élni ebben a periódusban.

Nem úgy az utolsóban. A 44. percben a Vasas kapott kiállítást, és 40 másodperc múlva Péter Balázs be is talált. A Brassó jókora fölényben játszott, többet lőtt kapura, és a hajrában még Plante is gólt szerzett, így a Corona jól indította túráját.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „A meccs képével nem lehet problémánk, az eredmény az, ami lehetett volna jobb. Ha kicsit jobban koncentrálunk, összpontosítunk, akkor jutalomunk lehetett volna a pont vagy a pontok. Ez nem azt jelenti, hogy jobbak vagyunk a Brassónál, de melóztunk, sokat és jól melóztunk, emiatt pedig talán megérdemeltünk volna valamit. Nem fér bele, hogy olyan alapkövetelményeket, amiket tilos megszegni, megszegjünk. Sok ki apró dolog kell egy győzelemhez, ha ezek elmaradnak, azt megbüntetik, ami pontba, pontokba kerül.”

Ondrej Rusnák, másodedző, Brassó: „A Vasassal ebben a szezonban nagyon nehéz mérkőzéseket vívunk, és ez ma is így történt. Nagyon jól védekezett a hazai csapat, de örülök, hogy végül meg tudtuk törni az ellenállásukat. Holnap a Hokiklub ellen is három pontot szereznénk, nekik is van miért visszavágni.”

A további program

Péntek

Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 17.30
Hokiklub Budapest–Corona Brasov 18.00
Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 18.30
DEAC–UTE 18.30

Szombat

SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák 17.30

Vasárnap

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 17.30
FTC-Telekom–Schiller-Vasas HC 18.00
DEAC–Corona Brasov 18.30
Hokiklub Budapest-Újpesti TE 18.40

(Fotó: Vasas / Vasas Attila)