Győzelem az edzőváltás után

2019.02.02. 22:53 |

Új edzővel kétgólos hátrányból fordított a Dunaújvárosi Acélbikák a Vasas ellen az Erste Liga középszakaszában.

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

A csütörtökön felmentett Corey Bricknell helyett Borbás Gergely és Jávorics Gábor irányította az Acélbikákat, akik az alsóház utolsó helyéről várták a Vasas elleni találkozót.

A hazaiak kezdték aktívabban a meccset, de nem tudtak túljárni Tóth Balázs kapus eszén sem egyenlő létszámban, sem emberelőnyben. A fővárosiak is kihagytak egy fórt, ám a harmad hajrájában egymás után kapott három dunaújvárosi kiállításnak köszönhetően kettős előnybe kerültek, és ezt Bukor Rajmund használta ki a 20. percben.

A második felvonást újra a DAB kezdte erősebben, ám a 27. percben Lőczi éles szögből leadott lövése meglepte Garbaczot, így még nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak. A csapathoz a héten visszatért Huovinen a 31. percben belőtt egy kipattanót, majd a 33. percben Saluga emberelőnyből egalizált. A 40. percben Azari vitt végig egy szólót, így fordított a DAB.

Az 51. percben Huovinen korongszerzése után a Dunaújváros kontrázhatott, s a finn légiós második gólját szerezte. A hajrában kapusát lehozva próbált egyenlíteni a Vasas, s bár Turbucz révén a szépítés még összejött a fővárosiaknak, egalizálniuk már nem sikerült.

Az Acélbikák hat vereség után nyertek először, és az első középszakaszbeli sikerrel feljöttek a tizedik helyre. Hátrányuk három pont a még továbbjutó helyen álló Vienna Capitals II. mögött, ezt vasárnap, a Gyergyói HK elleni hazai meccsen akár le is dolgozhatják. A Vasas két ponttal az utolsó.

Nyilatkozatok

Borbás Gergely, vezetőedző, Dunaújváros: „Nehezen kezdődött számunkra a meccs. Dolgoztunk keményen, megvoltak a helyzeteink, de néhány fegyelmezetlenségből kettős hátrányba kerültünk, meg is kaptuk belőle a gólt az első harmad végén, ami mindig a legrosszabbkor jön. Szerencsére dolgoztunk tovább és mutatja, hogy van a csapatban potenciál, hogy fel tudtunk támaszkodni kétgólos hátrányból is. Ennek nagyon örülünk, de ettől függetlenül vannak még rossz szokásaink, amiket szeretnénk elhagyni, meg természetesen jók is, amiket szeretnénk megtartani. A három pont nagyon jól jött, de túl kell lépni rajta, mert holnap már jön a következő megmérettetés.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Feltámasztottuk a halottat. Az első két harmadban az történt, amit többé-kevésbé szerettünk volna. Megvoltak a lövések és az esély is arra, hogy lezárjuk a meccset. Ehelyett egyéni hibákból felhoztuk a hazaiakat, akik megfordították az eredményt, és ebből már nem tudtunk felállni.”