Gyorsan eldöntötte az FTC

2021.02.18. 21:18 |

Visszavágott a Ferencváros a szerdai vereségért, és még megelőzheti a Csíkszeredát.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 1-5 (0-5, 0-0, 1-0)

A Csíkszereda kapujába visszakerült Szamankov, így kimaradt a keretből Loginov.

A meccs teljesen máshogy alakult, mint egy nappal korábban. Ezúttal az FTC kezdett jobban és be is lőtte a helyzeteit. Egy lendületes akció végén Tóth Adrián keresztpasszából Somogyi szerezte meg a vezetést, majd fél perccel később Tóth Gergely lőtt nagy gólt, így az 5. percben már 2-0 volt a vendégek előnye. A Csíkszereda kettős emberhátrányba került, és ezt is gyorsan kihasználta a Fradi, Nagy Gergő pontos lövéssel növelte a különbséget. A Sportklub sokat hibázott, a zöld-fehérek pedig lendületben maradtak: Hajós egy kipattanót értékesített, aztán ő volt az előkészítő, Kóger tette bele az ütőjét és gólt szerzett, a 14. percben már jelentős volt a különbség. A hazaiak felzárkózását az újabb kiállítások sem segítették, de a Ferencváros ezúttal ezekkel nem élt.

A második harmadra jött László Arnold a kapuba, és nem is kapott gólt. A játék kiegyenlítetté vált, az FTC figyelt a védekezésre és inkább kontrázott, a Sportklub próbálkozott, de egyik oldalon sem mentek be a lehetőségek.  A harmad végén Láday ütközött kapusával, akit ápolni kellett, és nem is tudta folytatni a meccset.

A Csíkszereda hajtott a szépítésért, de Nagy Kristóf jól védett. Sok volt a kiállítás, ám egyik csapat sem használta ki a lehetőségeket. A hazaiak becsületgólja az 58. percben jött össze, Blackwater egy kipattanót ütött be.

Az FTC alaposan visszavágott az előző napi vereségért, és két pontra csökkentette hátrányát a Szeredával szemben. Az erdélyi csapatnak ez volt az utolsó meccse az alapszakaszban, a Fradi még a Brassóval és a Gyergyóval játszik.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Talán azt hittük, könnyebb dolgunk lesz a tegnapi győzelem után. Fizikailag és mentálisan is elfáradtunk egy kicsit, meccsekkel teli, hosszú időszak van mögöttünk. Ilyen a jégkorong: öt percre leblokkolsz és az ellenfél üt öt gólt. Úgy érzem jók voltunk az alapszakaszban, összességében elégedett vagyok, de most pihenőre van szükségünk, hogy fel tudjunk készülni a rájátszás első fordulójára.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „A tegnapi meccs után beszéltünk a srácokkal arról, hogy a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. A mai napon szerencsére sikerült javítani. A helyzeteinket a találkozó elején belőttük, emberelőnyben is eredményesek voltunk, továbbá kivédekeztünk mindegyik hátrányunkat. A meggyőző első harmadunk után az előnyünk kitartott a végéig.”