Gyergyói 10-es, győzött a címvédő, fiatalok nagy napja

2021.09.17. 23:05 |

A Csíkszereda és a Gyergyó magabiztosan győzött az Erste Liga rajtján. Két pályán hosszabbítás döntött. A DVTK a visszatérésén hátrányból fordítva nyert.

SC Csíkszereda-Titánok 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

A címvédő ellen volt játékosa, Makszim Vesutkin szerzett vezetést a fehérváriaknak, ám David Stach még az első harmadban egyenlített. A Titánok a meccs feléig bírták a nyomást, akkor Sofron István talált be – nem kellett tehát sokáig várni az első gólra. Egy másik hazai kedvenc, Becze Tihamér növelte az előnyt.

Az utolsó felvonásban fölényessé tették sikerült a szeredaiak: hat perc alatt Vojtech Polak, Láday Tamás, majd Rokaly Norbert is betalált.

Szombaton a Sportklub az UTE-t látja vendégül, a Titánok pedig a Gyergyóhoz látogatnak.

Nyilatkozatok

Magnus Sundquist, vezetőedző, Csíkszereda: „Az előszezonba játszott mérkőzésekhez képest ez teljesen más volt, így nehéz összehasonlítani azzal a néhány meccsel. Emiatt egy kis időt felvett, amíg a fiúk felvették a ritmust, de jól harcoltak és sokat dolgoztak a jégen, nagyon meg voltam elégedve. Jó 60 perc van mögöttünk, nagyon szépen hokiztunk, különösen az utolsó harmadban. A hangulatról már hallottam korábban, számítottam is a szurkolókra. Legutóbbi szezonban nem lehettek szurkolók, tehát közel másfél éve. Ki is álltam videózni, hogy küldjem el a barátaimnak Svédországba és Dániába, hogy milyen hangulat volt itt. Nagyon jó volt ezt látni, mindig is jó közönség előtt játszani. Várom már a többi meccset is akár még több szurkolóval a hátunk mögött. Hihetetlenek a szurkolóink!”

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Kemény mérkőzés volt. Sok játékosunk az első Erste Liga-meccsét játszotta ma este. Láttuk is a különbséget, hiszen a tavaly még junior bajnokságban szereplő játékosok ma már nagyon tapasztalt játékosok ellen léptek jégre, akik akár komoly NHL- vagy KHL-tapasztalattal rendelkeznek. Úgy gondolom, hogy az első harmad rendben volt, sikerült tartanunk a lépést, örülök is, hogy mi szereztük az első gólt, ami adott önbizalmat. A másik két harmad nagyrészt az eredmény hajszolásáról szólt, nevezhetjük úgymond "apa-fia" mérkőzésnek. Erre voltunk képesek ma, tanulnunk kell a ma estéből, hogy mit jelent ezen a szinten játszani, hogyan harcoljunk a vesztett korongokért, hogyan játsszuk a saját játékunk. Sok videós tananyag készült a mai este, az edzők hosszú este elé néznek az elemzések miatt. A jó dolog a sportban az, hogy a vereség nem a világ vége, holnap 0-0-ról indulunk, szintén egy nehéz ellenféllel szemben, de meglátjuk mit tudunk kihozni abból a meccsből. Büszke vagyok a fiúkra, a sok blokkra, Szeles is nagyszerű volt a kapuban. Ez egy ilyen kezdés volt, meglátjuk mi vár ránk ezután.”

Brasov Wolves-UTE 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után

Kiegyenlített csatát hozott a meccs. Sok volt a kiállítás, de a gólok nem ilyen helyzetből születtek. Molnár Zsombor révén a tavalyi döntős szerzett vezetést, ám 50 perc után Riley Stadel egyenlített.

A hosszabbításban előbb páros kiállítást ítéltek, majd az UTE fogyatkozott meg, de a Brassó nem tudott élni a fórral. A büntetőpadról visszatérő Benk András a 64. percben eldöntötte a meccset.

A Brassó szombaton az Acélbikákat fogadja, az újpestiekre pedig újabb rangadó vár, ezúttal a Csíkszereda ellen.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Nem vagyok biztos abban, hogy az ellenfél megérdemelten nyert, háromszor is a vasat találtuk el, a hosszabbításban pedig a mi játékosunk elcsúszott és így adtunk nekik lehetőséget az ellentámadásra, de összességében ilyen a hoki. Nem vagyok csalódott, ez volt az első meccsünk, tudjuk, hogy sokkal jobbak is leszünk. Még négy légióst nevezhetünk. Szoros meccs volt, az ellenfél jól játszott, de ez csak a bemutatkozás volt, és egy pontot szereztünk. Hosszú szezon vár még ránk, és a négyhónapos szünet után jó volt ledobni a rozsdát, szóval ez egy jó rajt volt.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Jó mérkőzés volt a csapatok és a szurkolók szempontjából is. Örülök, hogy újra lehetnek nézők a meccseken, más érzés így játszani. Szoros találkozó volt, mindkét kapus jól védett. Megérdemelten szereztünk gólt a harmadik harmadban, az egész meccs során jó helyzeteink voltak. A hosszabbításban nehéz dolgunk volt, de mindent beleadtunk és sikerült belőni a győztes találatot.”

Gyergyói HK-Dunaújvárosi Acélbikák 10-4 (2-2, 7-1, 1-1)

Az egyik új szerzemény, Brance Orban szerezte meg a Gyergyó első gólját az idényben. A Dunaújváros ezt követően viszont ráijesztett a hazaiakra, egy percen belül fordított. Vincze Péter azonban gyorsan egyenlített.

A második felvonásban megállíthatatlan volt a GYHK, hét gólt is szerzett, a Pinczés Bendegúzt 7-2-nél váltó Kovács Dávid is csak bő egy percig tudta kibírni.

Az utolsó harmad még három gólt hozott, a Gyergyó eljutott tíz gólig, emellett több verekedés is volt a jégen, többeknek idő előtt befejeződött a meccs.

Bodó Chris 1+4-gyel zárt, Szigeti Ákos duplázott, ahogy Vincze Péter is, de testvére, Gergő is betalált.  


DVTK Jegesmedvék-UNI Győr ETO HC 5-2 (0-2, 3-0, 2-0)

Az első harmadban többet próbálkoztak a hazaiak, de a Győr szerzett két gólt, Schmál Kristóf és Madácsi Benedek volt eredményes.

A DVTK kettős fórban tudott szépíteni, majd simában egyenlíteni is, és a meccs felénél sem jártunk, amikor már a Jegesmedvéknél volt az előny. Az első találat Galanisz Nikandroszé volt, aki így eggyel közelebb zárkózott az éllovas Azari Zsolthoz a liga örök ponttabelláján, még 19 a különbség.

Az utolsó harmadban a 18 éves Hadobás Zétény megszerezte első gólját felnőtt meccsen, majd a 20 éves Lövei Dávid fórban saját második találatát ütötte.

A DVTK a MAC HKB-t fogadja vasárnap, a Győr pedig az FTC-hez utazik.

Nyilatkozatok

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Nem úgy sikerült az első harmad, ahogy szerettük volna, mármint ami az eredményt illeti, bár azt hiszem a játék képében azért hellyel-közzel domináltunk, amit szerettünk is volna. Ezután két furcsa góllal és ráadásul elég gyors góllal hidegzuhanyt kaptunk. Ebből tanulva rendet tettünk a fejekben a harmadszünetben és rá kellet jönnünk, hogyha ragaszkodunk a tervhez akkor ez működik. Szépen lassan lépésről lépésre próbáltuk meg ledolgozni a hátrányt, ami aztán sikerült is és végül irányítani tudtuk a mérkőzést.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „Furcsa képet ad az első harmad, főleg az eredmény miatt, mivel igen jól kezdtünk. Lehet, hogy az elején domináltunk, de megkaptuk az első emberhátrányos helyzetet, amiből ugyan nem szereztek gólt a miskolciak, de minket nagyon visszavetett, őket meg nagyon felhozta, önbizalmat adott nekik, onnantól kezdve fordult a meccs képe, ennek ellenére tudtunk két gólt találni és itt a találni van a hangsúly, de igazából amiatt nincs probléma, hogyha talál az ember gólt. Utána egyszerűen nem tudtunk megújulni és kaptuk folyamatosan a kiállításokat, kiállításokból a gólokat, és igazából nem maradt más, csak gratulálni a Miskolcnak. Taktikailag nagyon szépen játszottak, mi meg pont, hogy nem."

MAC HKB Újbuda-DEAC 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

A Tüskecsarnokban az egyik érkező, Marc Stevens szerzett vezetést a hazaiaknak A debrecenieknek rengeteg lehetőségük volt, de Bálizs Bence jól védett.

A Hetényi Zoltánt továbbra is nélkülöző, így Antek Tamással felálló DEAC a második harmadban négy perc alatt fordított, előbb Jan Dalecky ment el emberhátrányban, majd a visszatérő Sági Martin volt eredményes. A MAC HKB részéről egy másik új arc, Trevor Gooch egalizált.

Az utolsó harmad kiegyenlített hokit hozott, de újabb gólt nem. A ráadás két percig sem tartott, ekkor Molnár Bálint volt eredményes közelről.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Igazán kettő dolgot tudnék most tenni, az első mindenféleképpen az, hogy gratulálok a srácoknak, nem nagyon láttam ennyire borzalmasan rosszul játszani őket. A végén merítettünk valahonnan erőt és nyertünk. Van egy csomó ok, amit felsorolhatnék. Én azt kértem tőlük, hogy a sportolóknak és pláne a hokisoknak mindig van valami kifogása, hogy miért rossz éppen vagy mi a baj - legfőképpen az edző személye - , de amúgy a jég is rossz szokott lenni, meg rossz 7-kor játszani. Azt mondtam, a kifogások ideje lejárt. Éppen ezért nem fogok én sem kifogásokat keresni, hogy miért játszottunk rosszul. Az első harmadban ha Brunya nem véd úgy, akkor 5-1 oda. Aztán utána magunkra találtunk, voltak ilyen 5 perceink, amikor jó dolgokat csináltunk, de tulajdonképpen ez a mai mérkőzésen készült videó jó lesz egész évben, hogy a hibákat mutogassuk, hogyan nem kell játszani.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Úgy gondolom, igazán jó meccset játszottunk. Egy 17 éves sráccal a kapuban álltunk ki. A 3-2-es hosszabbításos vereség jó eredmény a számunkra. Voltak jó lehetőségeink eldönteni a meccset, de az egy pont is rendben van. Hazamegyünk, dolgozunk, és hamarosan újra a MAC-cal játszunk.”