Gólínség Brassóban

2020.11.21. 21:04 |

A Corona Valchar találatával hosszabbításban győzte le az FTC-Telekomot az Erste Liga egyetlen szombati mérkőzésén.

Corona Brassó–FTC-Telekom 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Másfél hónap után újra Arany védett az FTC-ben, míg a Brassó kapujában Tőke állt. Az első harmad eleje a kiállításokról szólt, de ezekből egyik csapat sem tudott előnyt kovácsolni. Mindkét kapus remekelt végig a meccsen, így hiába találkozott a liga két elit támadóegysége, gól nem született.

A hosszabbítás is a végéhez közeledett, amikor Valchar betalált, eldöntve ezzel a plusz pont sorsát.

A Brassó így továbbra sem talált legyőzőre rendes játékidőben, és hétfőn a Dunaújváros ellen folytathatja sorozatát. A Fradi három pontot visz haza első erdélyi túrájáról, és nem vette át a vezetést a tabellán.

Nyilatkozat 

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Jó találkozott vívott két jó csapat. Nem csaphatjuk be magunkat, az első harmad rendben lévő volt, de nem játszottunk egy hónapja, csak háromszor edzettünk. Az ellenfél frissebbnek tűnt, néha nagyon ránk jöttek, és bár az ő kapusuk is jól védett, a miénk még jobb volt. Szerencsénk is volt, de büszke vagyok a srácokra.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Igazán jó mérkőzés volt, mindkét csapat keményen dolgozott. Megvolt az esélyünk betalálni, de jól védekezett az ellenfél, a kapusuk is jól teljesített. Jól játszottunk, de gól nélkül nem lehet nyerni. Az ellenfél megérdemelte a két pontot.”