FTC: minden játékos kiválóan teljesített

2020.04.22. 16:00 |

Hudák Gábor, az Erste Liga-győztes FTC-Telekom szakmai igazgatója szerint szintet lépett a csapat, és a következő idényre is olyan keret kialakítása a cél, amely minden téren esélyes a sikerre.

Az FTC magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-aranyérmes lett a szezonban, valamint továbbjutott a Kontinentális Kupában is. Milyennek értékelik az idényt?

Büszkék lehetünk erre a szezonra, bár kicsit keserű a szánk íze, hogy nem a jégen tudtuk megvédeni az elsőségünket. Minden játékos a pályán szeretett volna küzdeni a sikerért, de sajnos a járvány miatt kialakult helyzetben erre nem volt mód. A szakvezetés és minden játékos kiválóan teljesített ebben a szezonban.

A Magyar Kupában és a Kontinentális Kupában is sikerült legyőzni magasabb jegyzett ligában szereplő együtteseket. Ennek alapján kijelenthető, hogy szintet lépett a Fradi?

Igen, és az annak volt köszönhető, hogy amikor tavaly elkezdtük a munkát, Fodor Szabolcs vezetőedző személye garancia volt arra, hogy egy megalkuvás nélkül küzdő csapatot fog kialakítani. Ehhez olyan karakterű játékosokat választottunk, akik ebbe az elképzelésbe illeszkednek, akikre bizton számíthatunk. Ez a várakozásokat felülmúlva bejött.

Melyik meccsre emlékszik vissza legszívesebben?

A Magyar Kupa-győzelmünkre a Fehérvár ellen, hiszen 25 év után diadalmaskodtunk ismét. Az Erste Ligából pedig az UTE elleni győztes derbikre szívesen emlékszem, azok a meccsek meghatározóak, ezt játékospályafutásom alapján is tudom.

Mekkora mozgás várható a keretben?

Legalább a mostani keret kétharmadával szeretnénk megállapodni, a jól bevált garnitúrán nem kellene változtatni. Természetesen lesznek mozgások, magyar játékosokkal szeretnénk frissíteni. Az elsődleges az, hogy olyan mentalitású hokisok legyenek, akik beleillenek a képbe, ami alapján dolgozunk már két éve. Nem tudjuk, hogy az utazási korlátozások mit jelentenek majd a légiósok számára, emiatt még bizonytalan a helyzet.

Most milyen munkát végeznek a játékosok?

Eddig a megérdemelt pihenőt töltötték, ami rájuk is fért, és jövő héttől kezdik el a munkát. Az erőnléti edzőnk személyre szabott edzésterveket állított össze mindenkinek, és ez otthon, a mostani helyzetben is elvégezhető.

Mi a cél a következő szezonra?

Úgy készülünk, hogy szeptemberben elindul a bajnokság, bár most még sok a kérdőjel. Az a cél, hogy olyan csapatunk legyen addigra, amely minden fronton harcba tud szállni a győzelemért.