FTC-DAB mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz

2024.02.05. 16:30 |

Elkészült a második fázis hivatalos menetrendje.

Február 13-án, kedden az FTC-Telekom és a Dunaújváros mérkőzésével indul el az Erste Liga alapszakaszának második fázisa. Szerdán három meccset is rendeznek, és az első héten mindegyik napra jut találkozó. Február 16-án a tavalyi két döntős, az FTC és a Gyergyó csap össze, egy nappal később pedig a Csíkszeredát látják vendégül a zöld-fehérek. Február 24-25-én a Dunaújváros és a DEAC, egy héttel később pedig az FTC utazik a két erdélyi riválishoz.

A másik csoportban a Brassó egy hét alatt játssza le magyarországi meccseit, aztán fogadja otthon ellenfeleit, sorrendben a BJAHC-t, a FEHA19-et, a DVTK-t és végül az UTE-t. A két IV. kerületi csapat meccseit február 29-én és március 5-én rendezik.

A második fázis menetrendje itt érhető el.

A második fázis ekkor, március 5-én ér véget. Mindkét csoportban egy oda-vissza kört rendeznek, vagyis még 8-8 mérkőzést játszik mindegyik együttes. Az eredmények beleszámítanak az alapszakasz közös tabellájába.

A 44 mérkőzés után az utolsó két helyezett elbúcsúzik, az első nyolc pedig a rájátszásban folytatja. Ellenfélválasztás nem lesz, az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel találkozik. 

Már az FTC, a Brassó, a BJAHC, a Csíkszereda, a Gyergyói HK és az UTE is biztosította helyét a rájátszában, vagyis már csak két hely kiadó.