Fordított a Csíkszereda, gálázott a MAC HKB és a DEAC

2021.12.03. 22:09 |

Győrben nyert a címvédő, ketten is dupláztak. Egymás után a második nap kapott nagy verést a Brassó a Tüskecsarnokban. A Debrecen 18 éves kapusa nem kapott gólt.

MAC HKB Újbuda-Brasov Wolves 5-1 (1-0, 4-1, 0-0) 

A fővárosi együttes volt fölényben az első harmadban, és ennek eredménye egy gól lett, Tóth Gergely szép egyéni akciót vitt végig, lövését nem tudta fogni Tőke. A hazaiak viszont kettős fórból nem tudtak betalálni. 

A második felvonás elején bő öt perc alatt eldöntötte a meccset a MAC HKB, három gólt is szerezve. A meccs felénél a Brassó szépített, de egy remek támadás végén Kreisz saját második góljával visszaállította a négygólos különbséget. Az utolsó harmadban már egyik csapat sem vállalt sok kockázatot.

A MAC HKB egymás után harmadszor nyert, a Brassó harmadszor kapott ki. Matinéra utazik legközelebb mindkét csapat: az újbudaiak szombaton Ajkán a Dunaújváros, míg az erdélyiek vasárnap a Győr ellen lépnek jégre.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Picit frissebbek voltak a lábaink, mint az ellenfélnek. Sok hiányzójuk van, és előző nap játszottak egy jó meccset a Ferencvárossal, ami nyilván nehezítette a dolgukat. Azzal elégedett vagyok, ahogy beleálltunk a meccsbe, és végrehajtottuk, amit megbeszéltünk előtte. A második harmadban ez kicsit megborult, elkezdtünk lőni gólokat, és ez elfordította a fejünket, nem biztos, hogy a legjobb irányba. Nem azt mondom, hogy rossz irányba, inkább az egyéni érdekeket tettük előtérbe, mint azt, hogy még hatékonyabbak tudjunk lenni. Frissek és gyorsak tudtunk lenni végig, 3 pontot szereztünk ismét, ami nagyon fontos, főleg olyan csapatok ellen, amelyek ugyanúgy a középmezőnyben vannak.” 

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Nem vagyunk könnyű helyzetben. Együtt tudok élni a vereségekkel, mert tudjuk, hogy hol állunk most, hogy többen hiányoztak. Arra viszont nincs mentség, ha nem dolgozunk, nem szállunk versenybe és nem törődünk egymással. Úgy érzem, jelenleg túl sokan sajnálják magukat. Vannak olyan játékosaink, akik eddig nem szerepeltek sokat, de most itt lenne a lehetőség, hogy megmutassák, mire képesek, ám mégsem ez történik. A munkához nincs szükség készségekre, ezért csalódást keltő a mostani helyzet.”

UNI Győr ETO HC-SC Csíkszereda 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)

Vas Márk emberelőnyös góljával az ETO szerzett vezetést, de nem sokáig örülhetett, Szkacskov szép megoldás után egyenlített. A rutinos csatárt aztán a második felvonásban a vezetést is megszerezte a címvédőnek. A harmad utolsó perceiben Madácsi egyenlített egy kapuvasról kipattanót, de Salló kékvonalas lövése újra a Csíkszeredát juttatta előnyhöz.

Az utolsó játékrész is vendéggóllal indult, majd Láday növelte a különbséget, jól nyúlt bele a kapu előtt egy löketbe. Bukor még közelebb a győrieket, akik a kapuslehozatallal is megpróbálkozta, de Rokaly Norbert bevette az üres kaput.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, UNI Győr ETO: „Nem egyszerű fenntartani a motivációt, fokozatosan fáradunk, nem vagyunk túl sokan, főleg a védelemben. De megyünk, két harmadig tudtuk tartani a lépést, ha a helyzetek kihasználásában és kapura lövésekben nem is, de legalább közel voltunk az ellenfelünkhöz. Sokszor volt olyan érzésem, hogy könnyű helyzeteket, könnyű gólokat adtunk nekik. Értelemszerűen technikailag nem vagyunk túl közel a Csíkszeredához, náluk nagyágyúk vannak, nálunk melós és sokszor jó emócióval játszó fiatal srácok. Küzdöttünk a végletekig, ám úgy gondolom, hogy 2-3 góllal kikapni egy Csíkszeredától nem szégyen, főleg hogy a végén próbálkoztunk a kapuslehozatallal, hátha még közelebb tudunk kerülni. Ez most nem sikerült, de mennünk kell tovább, mert meg kell szakítanunk ezt a szériát.”

Rico Rossi, vezetőedző, Csíkszereda: „Kemény küzdelem volt, még ha a 6-3 könnyű győzelemnek is tűnhet, de egyáltalán nem volt az, egészen az utolsó üres kapus gólig nyitott volt a találkozó. Örülök, hogy a csapat jobb játékot tudott mutatni, mint az előző mérkőzésen, öröm volt győzni látni a csapatot. Négy mérkőzést játszunk öt nap alatt. Nekünk, edzőknek emlékeznünk kell, hogy a pihenés sokszor fontosabb, mint a munka, meg kell adni a játékosoknak a megfelelő nyugalmi keretet, hogy kellően fel tudjanak készülni a meccsekre.”

DEAC-Titánok 7-0 (4-0, 2-0, 1-0) 

Bemutatkozott a vendégeknél a szlovák Krasnican és a cseh harmadosztályból hazatérő Rózsahegyi. A DEAC remekül kezdett, Sági góljával már a 2. percben vezetett. A hazaiak második fórjukat kihasználták, és még két további találattal a harmad végéra már négygólos előnybe kerültek.

A fehérváriak Horváth helyett Belomojevvel jöttek ki a folytatásra, ám kétszer ő is tehetetlennek bizonyult a második játékrészben. Spirko két asszsiszt mellett két gólt is szerzett. A DEAC az utolsó harmadban sem állt le, és Bogesic bombája állította be a végeredményt. Antek shutouttal zárt.

A DEAC két vereség után győzött ismét, a Titánok viszont negyedszer kaptak ki.

Nyilatkozat

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: „Igazán szuper dolog volt, hogy hatvan percen keresztül tudtuk játszani azt a játékot, amit szerettünk volna. Minimális hibáktól eltekintve, 60 percig szuper meccset játszottunk. Mindenképpen kulcs volt, hogy a Fehérvárnak csak egy lövése volt az első harmadban, amit Antek Tomi sikeresen védett. Ez 2-0-s előnynél volt, és ha belövik, visszajöhettek volna a meccsbe, ami után máshogy alakult volna a mérkőzés. Karaktert tudtunk mutatni, kihasználni a helyzeteinket és jó meccset játszani."

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Elkeserítő mérkőzés volt számunkra. Csalódott vagyok amiatt, ahogy kezdtük a mérkőzést, mert ez volt az egyik kulcs, Tudtuk, hogy a Debrecen az edzőváltás után nagy energiával áll bele a mérkőzésekbe. A  játéktervünk az első harmadban egyáltalán nem működött, ami miatt kissé ideges vagyok. Voltak olyan játékosok, akik fizikailag itt voltak, de mentálisan nem voltak a helyszínen. Az ellenfél számára 3-0, 4-0, 5-0 után természetesen könnyebb volt bátran játszani egy ilyen elkeseredett játékot mutató csapat ellen. Természetesen nem tudok mindenkit hibáztatni, hiszen voltak olyan játékosok, akik a szívüket-lelküket kitették a pályára."