Fordított a Csíkszereda

2019.11.02. 22:37 |

A Dunaújváros az utolsó harmadban már nem tudta tartani a lépést a Sportklubbal az Erste Ligában.

Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

A találkozó első percében pedig fórba került a Dunaújváros, de ezzel nem tudott mit kezdeni. Öt az öt ellen aztán a Sportklub szórakozta el a helyzeteit, Hughson a helyén volt. A 11. percben pedig már a vezetést is megszerezték a vendégek:  Lendák távoli lövésbe Turcotte ért bele. A folytatásban inkább a vendégek alkothattak, köszönhetően újabb két emberelőnyüknek, de Szamankov és a csíki védelem állta a sarat.

A második felvonásra Jason Morgan mind a négy sorát átszervezte és így igyekezett frissíteni. Ebből oda-vissza játék kerekedett. A hazaiaknál Becze és Rokaly Norbert, míg a túloldalon Mazurek, illetve Subotic alakított ki helyzetet. A 25. percben megkapta első előnyét a hazai csapat, de ebből Somogyi került ziccerbe, Szamankov viszont védett. A Sportklub igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére, Becze és Fodor a vasat találta el, majd előbbi ziccert hibázott, de a 31. percben már nem rontott, és emberelőnyben egyenlített. A harmad további részében is inkább a hazai csapat akarata érvényesült, de a vendégek sem hagyták unatkozni Szamankovot.

A záró felvonás némi tapogatózással indult, majd hazai fórral, de gól nem született. Nem úgy pár perccel később, amikor röpke 29 másodperc alatt a Sportklub kétszer is bevette Hughson kapuját. Előbb Salló hosszú alsóba tartó lövésénél volt tehetetlen, majd Shalla volt eredményes korongszerzés után. A hazaiak a folytatásban biztosan őrizték előnyüket.

A Csíkszereda sorozatban kilencedik meccsét nyerte meg, a DAB pedig pont nélkül tér haza a túráról.

Nyilatkozat

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „A Gyergyó ellen elszenvedett vereségük miatt rajtuk volt a nyomás, hogy javítsanak és ez ellen kellett felkészülni. Becze gólja nagyon fontos volt, majd a harmadik harmadban a fiúk betartották a meccstervet és igyekeztünk nagyobb nyomást rájuk erőszakolni. Ez sikerült és két lehetőséget kihasználtunk. Makszim, védéseivel, sokat hozzátett a mai győzelemhez, hiszen minőségi gólszerzési lehetőségeik voltak az ellenfélnek. Kulcsfontosságú volt a mai mérkőzésen, hogy a hátrányos védekezésünket nagyszerűen oldottuk meg. Holnap újabb rangadót játszunk az elmúlt időszakban sokat változó Gyergyóval szemben, akik edzőt és játékosokat is cseréltek. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egy könnyű meccs, amelyre mentálisan megfelelően fel kell készüljünk.”

Miroslav Ihnacak, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „Két harmadon át jól játszottunk és a gólunk mellett voltak még gólszerzési lehetőségeink, amelyeket nem tudtunk kihasználni. A harmadik harmadba több apróbb hibát elkövettünk, amelyekkel a hazai csapat élni tudott és ez döntőnek bizonyult.”

(Fotó: Pál Zoltán)