Fölényes hazai sikerek

2021.10.22. 22:09 |

A Győr nyolc gólt lőtt a DVTK-nak, míg a DEAC a Titánokat verte.

UNI Győr ETO HC-DVTK Jegesmedvék 8-1 (2-1, 5-0, 1-0)

Gyors gólváltást hoztak az első percek, aztán a harmad hajrájában a Győr emberhátrányból szerzett góllal szerzett újra vezetést. A második felvonásban az ETO-nak szinte minden összejött, 11 lövésből szerzett öt gólt a hazai csapat, a miskolciakon a kapuscsere sem segített, a Jegesmedvék pedig húszból egyszer sem tudtak túljárni Tóth Balázs eszén.

Az utolsó harmadra ismét Duschek jött ki. Walker kapott egy végleges büntetést a vendégektől, a Győr pedig egy fórból szerzett találattal zárta a meccset.

Az ETO színeiben Schmál 2+2-vel, Kmec 2+1-gyel zárt.

Nyilatkozat

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „A 8-1 nem tükrözi a mérkőzés teljes képét, az első és a harmadik harmad volt, amire büszkék lehetünk és igazán jól játszottunk. A középső harmadban nagyon jó helyzetben tartott minket a kapusunk és jól használtuk ki a helyzeteinket, de akármilyen furcsán hangzik is, az a harmad nem a mienk volt és ezért nem lehetünk teljesen boldogok, de nem szeretném, ha ez negatív szájízt hagyna bárkiben. Az eredmény magáért beszél, de a 3 pont, aminek igazán örülünk, amit akár 6 pontnak is értékelhetünk, mivel egy közvetlen riválist vertünk meg.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Borzalmas, tragikus, elfogadhatatlan, nem értem miért gondoltuk azt, ha kiküldjük a jégre a mezeket az elég lesz… Játszottunk már velük két mérkőzést, tökéletesen tisztában voltunk, hogy mi a Győr erőssége: tudtuk azt, hogy gól tudnak lőni, tudtuk azt, hogy lefordulnak, hogy a kontráik életveszélyesek, mégis mi adtunk nekik folyamatosan lehetőségeket. Nem értem, hogy ez hogy történt. A fejekben most nagyon nehéz rendet tenni, látom a srácokon, hogy szét vannak esve, most az lenne a legfontosabb, hogy tanuljunk, de ebből nincs mit tanulni, egész egyszerűen magunkat vertük meg. Gratulálok a Győrnek, megérdemelte a 3 pontot. Bízom abban, hogy kijutunk ebből a gödörből, nagyon fontos lenne, hogy pontokat szerezzünk és hogy a csapat elhiggye magáról, hogy képes nyerni.”

DEAC-Titánok 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Visszatért Hetényi Zoltán a DEAC kapujába. A kapus még két hónappal ezelőtt, a válogatottban sérült meg, a mostani volt az első meccse a klubszezonban. A Titánoknál a 17 éves Szkakodub debütált.

Kétszer is vezettek a fehérvári vendégek, de a DEAC mindkétszer egyenlített. Aztán az utolsó harmadban kijött a nagyobb rutin, a kétgólos Kulesov vezetésével biztosan nyertek. A DEAC-ban Spirko négy asszisztot osztott ki.

Nyilatkozat

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Tanulnunk kell ebből az első két harmadból. A következő mérkőzésen már az első perctől koncentrálnunk és dolgoznunk kell. A harmadik harmadban elkezdtünk játszani, korcsolyázni és sokkal jobban ment a játék, elkezdtünk gólokat lőni, megszereztük a 3 pontot és ez a lényeg.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Úgy gondolom, hogy nagyon szép első két gólt sikerült lőni. Az első két harmad sikeres volt számunkra. Fiatal csapat vagyunk, tanulunk minden apró hibánkból. A harmadik harmadban megbosszulta magát a sok kiállításunk és a kulcsjátékosainknak nagyon sokat kellett játszaniuk. A harmadik harmadban így is akadt pár helyzetünk, amivel vissza tudtunk volna jönni a meccsbe. De hát ez van, tanulunk tovább, ezt a folyamatot nem tudjuk siettetni.”