Fodor Szabolcs: a záróvizsga van előttünk

2019.03.26. 09:30 |
Az alap- és középszakaszgyőztes FTC a rájátszásban kétszer söpréssel jutott el a döntőig. Fodor Szabolcs vezetőedzőt kérdeztük a Csíkszereda elleni, kedden induló párharc előtt.

Milyen munkát végzett a csapat az elmúlt napokban?

Igyekeztünk minden olyan részletet átvenni, ami fontos lehet a győzelemhez. Erre volt időnk. Figyelni kellett arra, hogy ne fásuljunk bele az edzésekbe, próbáltuk úgy összerakni a programot, hogy ezt elkerüljük. Mellette persze figyelemmel követtük a másik elődöntős párharc alakulását.

A két csapat idei meccsein mindig hazai győzelem született. Ezt tekintve mennyit számíthat a pályaelőny?

Egy döntőben már nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt az alapszakaszban, vagy a középszakaszban, hiszen teljesen új sorozat lesz. Ennek ellenére örülünk annak, hogy nálunk van a pályaelőny, amiért keményen megdolgoztunk a szezon alatt, ez megérdemelten a miénk.

Edzőváltások történt a Csíkszeredánál a szezonban. Mennyiben lesz más ez a csapat, mint amelyikkel korábban találkozott a Fradi a szezon során?

Minden edző próbálja a saját taktikája szerint formálni a csapatát. A Csíkszereda is némileg másabb taktikát alkalmaz az új edzővel. Próbáltunk erre legjobb tudásunk szerint felkészülni, feltérképezni a játékukat, erre készültünk az elmúlt napokban. Igyekszünk azt megvalósítani, ami sikeres lehet egy nagyon erős Csíkszereda ellen.

Mely játékelemek dönthetnek?

Egy szoros párharcban vagy egy döntőben mindig sokat számítanak a speciális játékok, az emberelőny és emberhátrány, így lehet ez most is.

Ez az első éved vezetőedzőként felnőttcsapatnál. Mennyit fejlődtél edzőként ebben a szezonban?

Arra nem nekem kell válaszolni, hogy mennyivel lettem jobb vagy rosszabb edző. Az a legfontosabb, hogy a csapat mutasson javuló tendenciát. Minden csapat tud napról napra fejlődni. Mi tudtunk apró lépésekkel jobbak és jobbak lenni a szezon folyamán. Még egy záróvizsga van előttünk. Az biztos, hogy jobb csapat vagyunk, mint a szezon elején, de az ki fog derülni, hogy mennyire is vagyunk jó csapat.