Felállt a padlóról a Vasas

2019.01.19. 22:55 |

A budapesti csapat háromgólos hátrányról fordított a Gyergyó ellen az Erste Ligában.

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, de gólt nem. A szünet után aztán a Gyergyó megvillant, és tíz perc alatt három gólt szerezve meglépett – Péter Zsolt, Mircea Constantin és Dmitrij Pesztunov volt eredményes. Az utolsó percben Szabad Kevin szólóból szépített.

Az utolsó harmad eleje a Vasasnak sikerült jól, előbb Székely Mádai Gergő lőtt gólt közelről emberelőnyből, majd 19 másodperccel később Gágyor Péter is betalált, lövése a kapus válláról pattant be. De itt még nem volt vége Turbucz Martin 49. percben bekotort góljával már a hazaiak vezettek.

A hajrát a Gyergyó megnyomta, le is hozta a kapusát, és 17 másodperccel a vége előtt be is talált Koitmaa, de a játékvezetők kisles miatt nem adták meg a gólt, és a videózás után sem változtattak ezen.

A Vasas folytatta idei remeklését, és harmadik rendes játékidős győzelmét aratta a szezonban. A Gyergyó vereségével az is eldőlt, hogy a Fehérvári Titánok végeznek a hatodik helyen.

Nyilatkozatok

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: "Az első két harmaddal nem lehetünk elégedettek. Nem a játékunkkal volt a probléma, hanem a küzdőszellemmel. A szünetben egyetlen dolgot kértünk a srácoktól, hogy ebben változtassunk, és ezzel jönni fog a többi is. És jött… Nem is feltétlenül a lőtt gólok számával vagyunk elégedettek – persze azzal is –, hanem azzal, ahogyan játszottunk. A srácok most már tudják, hogy a kemény munkának egy mérkőzésen belül is megvan az eredménye, gyümölcse, és a szerencse is amellé áll, aki sokat tesz érte – gondolok itt a végén, a videózás után meg nem adott gyergyói gólra."

Mikael Tisell, vezetőedző, Gyergyó: "Négy ajándékgólt adtunk oda a Vasasnak. A második harmad végén már egy nagyon könnyű gólt kaptunk, ezzel pedig bajba sodortuk magunkat. Aztán jött egy teljesen felesleges kiállítás, abból a gól, majd a harmadik, ami becsorgott a kapuba, és még ezzel sem volt vége. Borzasztóan csalódott vagyok."

(Fotó: Vasas/Vasas Attila)