Fegyelmi Bizottság 2016-17/033.sz. határozata

2016.12.06. 23:40 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 139 (ASC Corona Brasov – Dunaújvárosi Acélbikák) mérkőzés 34. percében történt esetet, amelynek során FILIP Richard (ASC Corona Brasov) és BECZE Tihamér (Dunaújvárosi Acélbikák ) 5+20 perc Végleges Fegyelmi Büntetést (ROUGH, GA-MI) kaptak. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 34. percében összeakaszkodott abból egy dulakodás, verekedés alakult ki. IIHF szabálykönyv 158. SZABÁLY — DURVA JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki lökdösi vagy megüti ellenfelét a játék menete során. A játékost, aki dulakodik az ellenfelével, Kisbüntetéssel, Dupla Kisbüntetéssel vagy Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz.

BECZE Tihamér részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést. IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. BECZE Tihamér a fenti szabály értelmében 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga mérkőzéséről.