Farkas-shutouttal győzött a BJAHC

2023.11.19. 20:24 |

A fővárosiak magabiztosan nyertek Dunaújvárosban.

A hazai vasak között Tóth kezdett, míg a vendégeknél Farkas védett. A BJAHC már 39 másodperc után emberelőnybe került, nem élt a lehetőséggel. A kiegészülés után is a vendégek akarata érvényesült, az 5. percben végül megszerezték a vezetést, amikor Viikilä kapu elé betett korongjára Keresztes érkezett jó ütemben (0-1). A nyitó harmad közepén a fővárosiak megduplázták az előnyüket: Culigin beért a támadó harmadba, lövésre szánta el magát, sikerrel (0-2). A játékrész folytatásában a DAB is kihagyott egy fórt, majd Culigin centerezését Mozer tette be közelről (0-3).

A második felvonás első emberelőnyét kihasználta a BJAHC, Keresztes érkezett jó ütemben a kapu elé a szabad maradó korongra, nem hibázott (0-4). Nem sokkal később öt a négyre szépíthettek volna a dunaújvárosiak, ám Farkas továbbra is hibátlanul védett, akárcsak a játékrész második felében, amikor négy percen át voltak emberhátrányban a budapestiek. A harmadik húsz perc közepén egy Acélbikák-kisbüntetés alatt növelhette volna előnyét a BJAHC, de Tóth Balázs vezérletével jól védekeztek a hazaiak, ahogyan a folytatásban sem született gól. Farkas shutouttal zárt.

A BJAHC pénteken a GYHK-t látja vendégül, míg a DAB csütörtökön a Sportklubot fogadja, de még ezt megelőzően kedden kupameccset vív a DVTK Jegesmedvékkel.

Dunaújvárosi Acélbikák–BJAHC 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)

Niko Eronen vezetőedző, DAB:

„Az egész meccs nagyon rosszul kezdődött számunkra, valamiért nem voltunk készek harcolni és játszani. A BJA hatvan percen keresztül kontroll alatt tartotta a meccset, s bár voltak támadásaink egyenlő létszámban és emberelőnyben is, de elég egyértelmű, hogy ők egy jó csapat, s ha 4-0-ra vezetnek, akkor nem kell nyomniuk, csak őrizni kell az eredményt, amit nagyon jól meg is tettek.

Marton Tibor másodedző, BJAHC:

„Jól kezdtük a mérkőzést, kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek, mi pedig tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ahogy haladtunk előre az időben, elég sok lehetőségünk volt, talán egy kicsit könnyebben is lehetett volna zárni a meccset, ezen azért dolgoznunk kell még. Az viszont tetszett, hogy a Dunaújváros jó emberelőnyös játékára felkészültünk, és a speciális játékokban is jobb teljesítményt nyújtottunk. Nekünk mindig kritikus a nemzetközi szünet utáni időszak, kicsit gyengébb a játék, de ez egy jó hét volt, kilenc ponttal sikerült abszolválni, az pedig külön öröm, hogy a kapusunk kapott gól nélkül tudta lehozni a mérkőzést, azért volt neki is bőven dolga ma, szóval ő is megérdemli a dicséretet.”