Ezúttal a DVTK győzte le vendégként a FEHA19-et

2023.12.03. 19:41 |

A legutóbb Miskolcon vereséget szenvedő Jegesmedvék ugyancsak idegenben vágtak vissza riválisuknak.

A FEHA19-játékosok közül többen szombat este is jégen voltak az ICEHL-es nagycsapat győzelme során, így Blasko, Ambrus Csongor, Csollák és Falus is (mi több, utóbbi három 72 óra leforgása alatt a harmadik meccsét teljesítette). A negyedik, csonka sorban debütált a frissen igazolt Szécsi Patrik, a kapuban Melnyicsuk állt, tartalékja Márkus betegsége miatt a juniorcsapat portása, Hajdu Martin volt. A Jegesmedvéknél is volt egy betegség miatt hiányzó, Dillon Hill, mellette Mattyasovszky és Gratzl sérülése miatt nem utazott, de a miskolciak így is négy teljes sorral álltak ki az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, kapujukban Vorisszal.

Nézőpont kérdése, hogy a vendégek kezdtek be alaposan, vagy a hazaiak maradtak bent az öltözőben (esetleg is-is), mindenesetre alig telt el 3 és fél perc, máris kettővel ment a Miskolc. A meccs első lehetősége rögtön eredményre vezetett mindössze 23 másodperc után: a két védő között kibújó Lövei kapta üresen a korongot, a kiváló formában lévő válogatott csatár magabiztosan be is lőtte ziccerét, a játékvezetők esetleges leshelyzet miatti videózás után hagyták helyben a vezető találatot (0-1). Ezután Valentyin Razumnyak mutatványa következett, az idősebbik orosz fivér bekígyózott a vendégharmadba, nem tudták szerelni, ellőtte, ez is bement – szegény Melnyicsuk ekkor két lövésből két kapott góllal állt éppen (0-2). A rémálomstart után azért összekapta magát a FEHA, Blasko például kimondottan veszélyes volt előző csapata ellen, de a nyitó harmad megérdemelt 2-0-s borsodi előnnyel zárult.

A folytatásra jóval élesebben jöttek ki a székesfehérváriak, Fekete, Blasko és Koszinszkij is élt, a bátrabb játék a 24. percben hozta meg a szépítő gólt. Seregély lövésébe a kapunak háttal szúrt bele szépen Ambrus Csongor, a lábai között vágódott be Voris kapujába – a Fraditól kölcsönvett bekk újabb pontot jegyzett új csapatában (1-2). Ez a harmad már kiegyenlítettebb volt az elsőnél, de a második szünetre megint kétgólos előnyben fordulhatott rá a DVTK. Elhozott buli után Bean éles szögből leadott lövése meglepte Melnyicsukot, a lecsorgót Kulesov gyűjtötte be, majd a kapus előtt okosan áttette a hosszúra érkező Razumnyaknak – az orosz gólvágó duplájával a lehető legjobbkor, 17 másodperccel a harmadvég előtt állította vissza a kétgólos differenciát (1-3).

A záró etap elején ismét gyors góllal zárkózott a FEHA. Noha egy perc elteltével Kaszinszkijt küldték ki a büntetőpadra, egy sebes emberhátrányos ellentámadás végén az egész meccsen nagyon éles Blasko húzott középre, nem adott esélyt a blokkra, pontos lövéssel mattolta korábbi klubját (2-3). A forgatókönyv azonban nem változott, a 49. minutumban megszületett a negyedik vendéggól: Bean távolija Farkas Mártonon felvágódva találta meg az utat a hálóba (2-4). Az újabb demotiváló találat után már nem maradt hazai erő a felállásra, a DVTK így remek kezdését kihasználva végig vezetve vágott vissza a fehérváriaknak a legutóbbi, miskolci fiaskóért, ezzel három pontra csökkentette hátrányát az ismét veszítő, de még dobogós újpestiekhez képest.

Anatolij Bogdanov vezetőedző, FEHA19: - Az eredménnyel nem lehetek elégedett, de büszke vagyok a srácokra, mindent kiadtak magukból ma este. Nem kezdtük jól a mérkőzést, de kétgólos hátrányban sem adtuk fel, keményen dolgoztunk a felzárkózásért. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött ma is és már több mérkőzés óta, de a jövőben nem szabad ennyit szabálytalankodnunk, ezzel a saját dolgunkat nehezítjük meg. Ha kiállítást szedsz össze, meg kell fizetni az árát és ki kell védekezni. Hosszú távon remélem, hogy jó emberelőnyös játékot is mellé tudunk tenni, ezen majd akkor lehet többet csiszolni, gyakorolni, amikor teljes keretünk lesz ismét.

Steve Kasper vezetőedző, DVTK: - Tudtuk, hogy az elejétől fogva készen kell állnunk, hiszen az ellenfél már többször nehézségeket okozott nekünk a szezonban. Remekül felkészített csapat várt ma ránk, akik mindig nagyon keményen dolgoznak, és tudtuk előre, hogy kemény próbatétel vár ránk. Emiatt nagyon lényeges volt, hogy jól kezdjük a meccset. Elismerésem a fiúknak, hogy a vezetésünk tudatában sem dőltünk hátra, hanem mentünk az újabb és újabb gólokért. Nem szegte kedvünket az sem, amikor gólt kaptunk, a játékosok tudták, hogy ez egy vérbeli hokimeccs: sok egy az egy elleni küzdelem, nehéz helyzetek a jégen, nem könnyű kapura törni, forgalmat generálni. Elismerésem a fiúknak.