Erste Liga Matiné: Ajkán és Győrben zárul az első évad

2021.12.03. 09:45 |

A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank közös családi programsorozatának első felvonása hétvégén két helyszínnel búcsúzik a 2021-es esztendőtől.

Az MJSZ közelmúltban indított új rendezvénysorozata, a nagy sikerű Erste Liga Matiné szombaton Ajkára, vasárnap Győrbe látogat. Zalaegerszeg után tehát újabb város, Ajka kerül fel a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság térképére. A programok az első korongbedobás előtt másfél órával, 12:45-kor kezdődnek, 14:15-től pedig a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a MAC HKB Újbuda együttesével mérkőzik meg az ajkai jégcsarnokban. Az érdeklődőket közönségkori, kapura lövés, korongtorony-építés, ügyességi szlalompálya, óriás puzzle-kocka, buborékhoki és kvízjáték várja, méghozzá nyereményekkel. A korongbedobást Gaál Zsóka sakkozó végzi el, aki mindössze 14 éves, de már Európa-bajnok, és a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere címet is a magáénak tudhatja. Az első gól után macidobás lesz – a szervezők az összegyűjt plüssfigurákat a Máltai Szeretetszolgálat részére ajánlják fel –, a harmadszünetekben kapura lövésben és Kahoot! kvízjátékban tehetik próbára magukat a kilátogatók.

Másnap Győrbe érkezik Csúszka – a honi jégkorongsport népszerű kabalafigurája – és a matiné játékzónája. A programok itt is 12:45-kor kezdődnek, majd 14:15-től a házigazda UNI Győr ETO HC csapata a Corona Brassó gárdájával csap össze. A kapura lövés, korongtorony-építés, ügyességi szlalompálya, óriás puzzle-kocka, buborékhoki és kvízjáték mellett Mikulás, műkorcsolya-bemutató és Kahoot! várja a közönséget, a korongot a GYVSE-UNI GYŐR női élvonalbeli vízilabdacsapatának játékosa dobja be. A Mikulás-sapkában és pirosban érkező szurkolók ingyen mehetnek be, a szervezők családbarát jegyekkel várják a családokat.

A Magyar Jégkorong Szövetség és csapatok szeretettel várnak mindenkit, kicsiket, nagyokat és a környékbeli utánpótláscsapatokat egyaránt, akik eltöltenének egy felhőtlen délutánt meccsnézéssel, szurkolással és a matiné programjaival.

Annak érdekében, hogy zavartalanul szurkolhasson a közönség a helyszínen, mindenkinek be kell tartania a jelenleg érvényben lévő és irányadó járványügyi szabályokat.

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6. § 2. pontjának értelmében a sporteseményeken, mérkőzéseken nézőként kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. Kötelező a maszkviselés, továbbá kérjük, lehetőség szerint fokozottan vigyázzunk egymásra és használják a csarnok területén kihelyezett kézfertőtlenítő-állomásokat. Az érkezők megértését és együttműködését köszönjük.