Erste Liga-győztes a GYHK

2023.03.31. 19:26 |

A gyergyószentmiklósiak két emberelőnyös góllal legyőzték a hetedik mérkőzésen az FTC-Telekomot.

A hazaiaknál Sándor-Székely kisebb sérülését követően ismét a második sorban kapott helyet, Silló csúszott vissza a negyedik egységbe. A Fradi a hatodik mérkőzés utolsó másodpercében agyrázkódást szenvedő Kulmala helyett Kreisz Brunót nevezte keretébe, a honosított támadó helyére Bán Károly került fel Nagy Gergő és Turbucz Martin mellé. A kapukban az elsőszámú hálóőrök kezdtek.

Az első nagyobb helyzet Nagy Gergő előtt adódott, majd szép lassan átvette a kezdeményezést a Gyergyó, a túloldalon Imre Patrik akciózott. A 9. percben Sailio csent korongot Kozmától, a ziccerben lévő finnt parádésan szerelte Imre. A folytatásban Sointu szúrt bele Sailio kapu elé löbbölt passzába, Rinne bravúrosan védett. A pálya másik végén Aranynak is volt dolga rendesen: Haaranen szlalomozása majd egy Bodó-Orbán összejáték után is helyén volt a zöldek portása. A 18. percben Mesikamment küldték ki játék késleltetésért, az emberelőnyt gyorsan kihasználta a GYHK: Sylvestre centerezését pattintotta fel a felső sarokba a döntőben kissé szürkébb teljesítménnyel előrukkoló Vincze Péter, 1-0. A harmadot Sylvestre cselsorozata majd Orban kiszorított helyzetből leadott lövése zárta.

A második játékrész elején Császár szerezhetett volna gólt, majd a Fradi veszélyeztetett Hrabal révén. A 30. percben Betteridge hozta be a korongot a támadó harmadba, Kozma ütője mellett ellőtte a brit légiós, Rinne a lepkés kesztyűvel mellé nyúlt, 1-1. Betteridge a fináléban harmadik gólját szerezte, mindegyiket Gyergyószentmiklóson. A folytatásban a Gyergyó egyre többet tartotta a vendég harmadban a korongot, de Fradi stabil védekezéssel kapura lövésig sem igen engedte a székelyeket. A 38. percben Nagy Gergő indította az egyedül kilépő Hrabalt, a cseh bekk megcsinálta a cselt, ám a már vert helyzetben lévő Rinne korcsolyájába húzta a korongot. Ahogy sejteni lehetett, a döntés az utolsó harmadra maradt.

Az Erste Liga idei utolsó harmada Fejes lövésével indult, majd Tóth Gergő állt ki fogásért két percre. Az emberelőnyt ezúttal is beütötte a GYHK: Haaranen távoli lövésébe talán beleért Szigeti, a Korong mindenesetre utat talált a hálóba, 2-1. A folytatásban Tranca kapott kisbüntetést a túloldalon, Marváék lőttek becsülettel, de a székelyek jól blokkoltak. Az idő előrehaladtával Gyergyó egyre magabiztosabbá vált, szépen tartották a korongot. Az 50. percben Sailio szerzett ismét korongot a hazai harmadban, kimaradt a lehetőség. A Ferencváros növekvő dominanciája Betteridge helyzetéhez vezetett, de közben a Gyergyó remekült ölte a játékot. Az FTC letáborozott a gyergyói harmadban, ám az idő egyre fogyott. Bő egy perccel a vége előtt Arany is lekorcsolyázott, ám nem jutott kaput eltaláló lövésig a Fradi.

A GYHK a hetedik mérkőzésen 2-1-re legyőzte az FTC-t és 1-3-ról fordítva megszerezte története első Erste Liga sikerét.