Átadták az Erste Liga Higgy magadban díjait

2023.06.16. 17:30 |

Az Erste Ligában ezúttal is különdíjakkal jutalmazták az idény kiemelkedő játékosait. A díjazottakról a klubok képviselői szavaztak. Az elismeréseket a liga pénteki ülésén adták át.

Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star-díjat Farkas Roland, a Budapest Jégkorong Akadémia HC kapusa kapta. A 21 éves kapus posztján az alapszakasz legjobbja volt a védési hatékonyságot (93,6%) és a kapottgól-átlagot (2,11) is nézve, teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata az első helyről kezdhette a rájátszást. Megnyerte a Magyar Kupát, decemberben pedig a válogatottban is bemutatkozott Ausztria ellen.

Az év legsportszerűbb játékosa, vagyis a Mr. Fair Play-díj győztese Kulmala Rasmus, az FTC-Telekom csatára lett. Az egész szezonban 51 mérkőzésen mindössze két kiállítást kapott, a határozott, de tiszta játék jellemző rá. Emellett eredményes is, összesen 47 pontja volt a végül ezüstérmes csapatban.

A Mr. Spirit díja annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki hozzáállásával és a munkavégzésével is kitűnik a mezőnyből. Az elismerést ezúttal Turbucz Martin vehette át. Tavaly úgy tűnt, a csatár felhagy a profi jégkoronggal, és az Andersen Ligában szereplő Goodwill Pharma Szeged csapatában kezdte a szezont, mellette pedig személyi edzőként dolgozott. Az FTC viszont a sérülések miatt januárban leigazolta, ő pedig eredményes játékkal hálálta meg a bizalmat. Az alapszakaszban kilenc, a playoffban tíz pontot szerzett a magyar bajnok és Erste Liga-ezüstérmes együttesben. Teljesítménye szerződéshosszabbítást is ért, két évre írt alá a zöld-fehérekhez.