Erdélyi győzelmek, nincs már nyeretlen

2021.10.14. 22:29 |

A Csíkszereda alaposan visszavágott az FTC-nek. Ötgólos különbséggel nyert a Brassó is. A Gyergyó a hajrában lőtte a győztes találatot. A Titánok szétlövésben múlták felül az eddig remeklő UTE-t.

Titánok–UTE 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

Először kapott lehetőséget az újpesti kapuban Márkus a kétszer is a hét legjobbjának választott Rajna helyett. A lila-fehérek szereztek vezetést, de a Titánok két emberelőnyös góllal fordítottak, mindkétszer Ambrus Csongor volt eredményes.

A második harmad gyors újpesti góllal indult, de Reiter találata után újra a fehérváriak álltak jobban. A vendégek hajtottak az egyenlítésért, és Kiss Dániel második góljával ez az 55. percben össze is jött.

A ráadásban is az UTE előtt adódott több helyzet, de gól nem született. A rávezetéseket a Titánok lőtték jobban, az ötödik körben Reiter döntött.

A fehérvári fiatalok első pontjaikat szerezték a szezonban. Az UTE négy győzelem után kapott ki.

Nyilatkozat

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, Titánok: „Nagy megkönnyebbülés, hogy végre sikerült győzni, mivel a srácok már tíz hete nagyon keményen eddzenek. Tovább kell vinnünk a jó dolgokat ebből a győzelemből és menni tovább, dolgozni serényen. Voltak meccsek, amikor jól mentünk és mégsem jött az eredmény, így azt gondolom, hogy már kijárt nekünk a pontszerzés. Említettem már a szerencsét ebben a szezonban, hogy ki kell érdemelni, és szerintem ma megdolgoztunk érte. Több vasat is lőtt az UTE, de szerencsénk volt, védtük a kapu előtti területet és jól használtuk ki a helyzeteinket. Nagyon örülök a srácoknak, akik úgy ünnepelnek az öltözőben, mintha bajnokságot nyertünk volna. Lenyűgöző!”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Hiába szerettünk volna jól beleállni a mérkőzésbe, ez nem sikerült. Cseréről cserére szenvedtünk az első 40 percben. Ha a harmadik harmadban sikerül megfordítani a szériát, még a hoki istenek sem állnak mellénk, kifelé pattan a vasról például. Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Nem szerettünk volna így játszani, nagyon sokat hibáztunk. A fiatal csapat nagyon jól kontrázott és megragadta az adódó alkalmakat. Sajnálom, hogy itt hagytunk pontokat, de azt hiszem, hogy jó leckét kaptunk ma.”

Gyergyói HK–DEAC 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

Sylvestre is kidőlt Bodó mellett, Orban viszont visszatért a hazaiaknál. A DEAC kapujában Hetényi helyett továbbra is Antek állt.

A vendégek gyorsan vezetéshez jutottak Sági révén, és a folytatásban is jobban játszottak, a GYHK nem találta a ritmust. Aztán a második harmad már jobban sikerült a hazaiaknak, és Vincze Gergő egyenlíteni tudott.

Az utolsó felvonás elején Kloz kapott 2+2 percet, amit ki tudott védekezni a DEAC. Utána viszont Haaranen lőtt nagy gólt. Az 51. percben Turcotte egyenlített, némileg váratlanul, de a hajrát a Gyergyó bírta jobban, és Szigeti 72 másodperccel a vége előtt bevágta a palánkról elé pattanó korongot. A GYHK megint a végén csikarta ki a győzelmet, de ez már sorozatban az ötödik sikere volt a gárdának, és ezzel az élre is állt.

A Gyergyó pénteken az FTC-t fogadja, a DEAC pedig Brassóba utazik.

Nyilatkozat

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyó: „Minden jó, ha jó a vége. Nem tetszett a meccs eleje, az első harmadban lelőttek minket a pályáról, túl kényelmesek voltunk, talán azért, mert zsinórban több meccset nyertünk, nem voltunk éhesek. A védekező harmadban távolságot hagytunk. Folyamatosan jöttek, lőttek, de a kapus tartott minket. A szünetben elmondtuk, hogy ez így kevés lesz. A második harmadban gyökeresen megváltozott a hozzáállásunk, és a 3-2 egy igazi hokimeccset takar. Mutatja, hogy jól védekeztünk, megspékelve egy jó kapusteljesítménnyel, és megint nem adtuk fel. Jó karaktert mutattunk, keményen dolgoztunk.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Jó mérkőzést játszottunk. Hatékonyan ki tudtuk védekezni az emberhátrányokat, és sok lehetőségünk is volt, de csak kétszer találtunk be. Fájó a vereség, mert egy perccel a vége előtt kaptuk a gólt. Megpróbáltunk mindent, de a Gyergyó szerzett három pontot, mi pedig nullát.”

Brasov Wolves–DVTK Jegesmedvék 7-2 (2-0, 5-1, 0-1)

Helyzetek alapján kiegyenlített volt az első harmad, ám a Brassó jobban használta ki lehetőségeit, Valchar két gólt is lőtt volt csapatának. A tavalyi döntős a második játékrészben el is döntötte a meccset: előbb Trotter és Raszulov egy percen belül lőtt két gólt, majd a miskolci szépítés után még háromszor voltak eredményesek a hazaiak, Valchar emberhátrányban jutott el mesterhármasig.

1-7-nél Kiss Bencét Praták váltotta a kapuban, és meg is őrizte azt, a DVTK pedig még kozmetikázott az eredményen Walker révén.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Erősen akartunk kezdeni, és így is tettünk. Fontos volt az első gól, amit emberelőnyből szereztünk, ugyanis sokat dolgoztunk azon, hogy javítsunk a speciális játékunkon. A második harmad nagyszerűen alakult, sok gólt lőttünk, ez jót tett a csapatmorálnak. Mennünk kell előre, mert minden pont lényeges.”

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Rendben volt az első harmad, de utána elkezdtünk valami teljesen mást csinálni. A Brassó kihasználta a hibáinkat, mi pedig szétestünk a második harmadban, és már nem tudtunk visszajönni. Remélem, hogy pénteken jobban fogunk teljesíteni.

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 5-0 (3-0, 0-0, 2-0)

Már bő negyedóra alatt három gólt szerzett a címvédő, a visszatérő Szkacskov mindháromban szerepet vállalt. Az FTC kettős fórban is játszhatott az első harmad végén, de nem tudott szépíteni.

A második harmadban is inkább a hazaiak játszottak aktívabban. Sok volt a büntetés, Láday és Fowlie véglegest kapott. Az emberelőnyökkel egyik csapat sem tudott élni. Nem úgy az utolsó felvonásban, ami kettős szeredai fórral indult, és Becze ki is használta ezt. Az ötödik gólt Bíró Tamás szerezte.

Az FTC-nek így megszakadt hatos győzelmi sorozata, a Sportklub viszont az edzőváltás után ismét nyert.

Nyilatkozat

Hozó Levente, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Nehéz mérkőzés előtt álltunk, tisztában voltunk a Ferencváros erősségeivel. Az első perctől a saját játékunkat próbáltuk rájuk erőltetni ellenfelünkre és ez sikerült is. Nem volt kérdéses, hogy megnyerjük-e a találkozót. Ehhez kellett egy kiváló kapusteljesítmény, igazi csapatként dolgoztunk ma a jégen. A letámadásokban, a befejezésekben is ott voltunk elsőként, nekik pedig ez a játékstílus nem tetszett. Le a kalappal a fiúk előtt."

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Sokkal jobban kezdték a hazaiak a mérkőzést, mint mi. Egyáltalán nem az történt a pályán, amit szerettünk volna és amit megbeszéltünk. Ott már szinte el is dőlt a találkozó, utána már csak rohantunk az eredmény után. Tudjuk jól, hogy a Csíkszereda egy nagyon jó csapat, ahogyan azt is, hogy hazai pályán mindig nagyon jól játszanak. A közönségük egy plusz segítséget is ad nekik."