Emberhátrányos góllal győzött a Sportklub

2024.03.18. 20:23 |

A csíkiak a végjátékban egyenlítettek, aztán pedig létszámhátrányos találattal behúzták a túlórát.

Hazai oldalon nem húzott szerelést a hétfői mérkőzésre Brown, a fővárosiaknál pedig Vorobjov nem volt hadra fogható állapotban. Természetesen a párharc ötödik mérkőzésen is O’Connor és Farkas kaptak lehetőséget a vasak között. Nem kellett sokat várnunk az első gólra, már a 2. percben vezetéshez jutott a Sportklub: Péter Balázs remekül játszotta meg Sofront, a házigazdák 17-ese egy leheletfinom csellel ártalmatlanította őrzőjét, majd kegyetlenül a bal felsőbe varrt (1-0). Három minutummal később Sofron és Varga találtak egymásra, a játékvezetők mindkét felet kisbüntetéssel jutalmazták. A folytatásban akadtak helyzetek mindkét oldalon, a Csíkszereda némileg talán több veszélyesebb akciót vezetett ebben a harmadban, a látogatók pedig többnyire távoli löketekkel operáltak – épp egy hasonló szituációt követően Tyeszlenko bombázott messziről, néhány másodpercre rá egy hazai rövidzárlat miatt ismét az orosz légióshoz került a pakk, aki féltérdre ereszkedve, tűpontosan kilőtte a rövid alsót (1-1). Egy hatalmas Rokaly Szilárd-ziccerrel zárult a játékrész, a csapatok 7:6-os lövési rátával vonulhattak pihenőre.

A középső etap elején újfent Rokaly kínálta meg Farkas kapust középtávolról, kicsivel később Molnárt küldték ki kettő percre a játékvezetők – hamar odalett az erdélyi fór, néhány pillanattal később Ládayt küldték ki a játékvezetők gáncsolásért. Innentől a BJAHC pillanatai következtek: először Culigin remek egyéni akciója végén kis híján vezetést szerzett a budapestieknek, majd Asuchak kiállítása révén a 29. percben emberelőnybe kerültek a Rozsomákok; Szabó Bence Schlekmannhoz készített, aki távolról, mértani pontossággal a levegőbe repítette O’Connor kulacsát (1-2). Öt perccel a harmadzáró dudaszó előtt Ferencz-Csibi és Becze majdnem összehozták a csíkszeredai egyenlítést, az ordító helyzet azonban odalett.

Az utolsó húsz minutum csak úgy, mint azt eddigiek, székelyföldi lehetőségekkel startoltak. Fodorék több ízben is veszélyesen kevergettek a vendégharmadban, ziccerig viszont egyszer sem jutottak. A találkozó hajrájához közeledve Dame-Malka feltartózhatatlanul megiramodott, a légiós bekk éles szögből leadott próbálkozásánál O’Connor remekül zárta a rövidet. Felpörögni látszódtak az események, Fodor kimondottan lubickolt ebben a játékrészben, a csíkiak 10-ese gyönyörű láb közötti csellel verte meg emberét, az akció végén viszont mellépuffantott; a másik ketrecnél pedig Galoháék lezárhatták volna a mérkőzést, ám Mozer próbálkozása kulcsfontosságú pillanatban, üres kapura besült. Nem sokkal később Galoha ismét kiszolgálóként tündökölt, a lett csatár most Culigint hozta helyzetbe, O’Connor azonban ismét meccsben tartotta csapatát. Megbosszulta magát a sok kihasználatlanul hagyott BJAHC-helyzet, alig több mint kettő perccel a vége előtt Péter Balázs váltott gólra egy hatalmas kapu előtti kavarodást, s egyben mentette hosszabbításra a találkozót együttesének (2-2).

A negyedik felvonást Reisz áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdte Kangyal Balázs együttese, ám a mindent eldöntő találatot a Sportklub vágta be: Dame-Malka kapitális hibájára Rokaly Norbert csapott le, ezt követően a csíkiak 96-osa elviharzott a kapuig, majd Farkas megtáncoltatása után elegánsan a gólvonalon túlra húzott (3-2). A párharc március 20-án folytatódik Káposztásmegyeren, ahol a Sportklub Csíkszereda a széria lezárásért léphet szorítóba.

SC Csíkszereda–BJAHC 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) - h.u.

Mark LeRose másodedző, Csíkszeredai Sportklub:

"Aggódtam, amikor a BJA megszerezte az emberelőnyös gólját. Sajnos, a mi emberfóros játékunk ma nem volt megfelelő, több egységet is kipróbáltunk, de semmi sem működött igazán. A széria során általában a speciális egységek szállítják a győzelmet. Fontos volt, mikor levettük a kapust, és így létszámfölényes, 6 az 5 elleni lehetőséget teremtettünk, egy nagy gólt tudtunk szerezni, kevesebb mint két percnyi játékidővel a vége előtt. Aztán hibáztunk, emberhátrányba kerültünk. Ritkán esik meg, hogy létszámhátrányos találatot szerezzünk, ám Rokaly Norbertnek volt egy megugrási lehetősége... Jó érzés, hogy sikerült hosszabbításban megszerezni a győzelmet! A következő meccs is igazi háború lesz, ahogy eddig is. Minden meccs egygólos különbséggel zárult, hasonló küzdelemre számítok. A szurkolók által teremtett hangulat mindig kiemelkedő, úgy érzem, tényleg nálunk vannak a legjobb szurkolók a teljes mezőnyből."

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC:

"Abszolút a kezünkben volt a meccs, pár perccel a vége előtt bedolgoztak egy gólt, a hosszabbításban pedig egy nagy hiba eldöntötte a meccset. A playoffban nem elég az, hogy hatvan percig jól játszol, itt tovább kell. Hiányzik még nekünk a rutin, nagyon sok a fiatal srác, de ha a tükörbe nézünk, most is azt mondhatom, mint eddig is: mindent megtettünk. Visszamegyünk és vagy véget ér a szezon vagy kapunk még egy esélyt. A fejlődésünk szempontjából ez a legjobb és legnehezebb út, amin mászni kell. Van, amikor a napos oldalon könnyebb sétálni, van amikor karaktert és sportembert épít, hogyha mondjuk a hóban, fagyban, szélben kell haladni a csúcs felé. Mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott, a kapusok is, ma is a jégkorong nyert. Mindenféle mellékzönge nélkül: Brown ma nem tudott átöltözni az ellenfélnél azért, hogy Szkacskov tudjon öltözni, a negyedik sorra. Eközben nekünk 2004-es, 2005-ös játékosok szerepelnek a negyedik sorban. Át kell esnünk fájdalmas dolgokon, a kérdés, hogy miből tudunk tanulni, mennyi időnket veszi el, hogy felfogjuk, hogy legközelebb ne csináljuk meg ugyanazokat a hibákat."